• Evropska nedelja sporta zvanično će početi 23. septembra u Zrenjaninu

    Evropska nedelja sporta zvanično će u Srbiji početi 23. septembra u Zrenjaninu, Evropskom gradu sporta. Tada će biti održan „Sportski dan“, glavni nacionalni događaj, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Beogradu.   Evropsku nedelju sporta su najavili predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta. Na press konferenciji su se obratili predsednik […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Evropska nedelja sporta zvanično će početi 23. septembra u Zrenjaninu

    Evropska nedelja sporta zvanično će u Srbiji početi 23. septembra u Zrenjaninu, Evropskom gradu sporta. Tada će biti održan „Sportski dan“, glavni nacionalni događaj, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Beogradu.

     

    Evropsku nedelju sporta su najavili predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta. Na press konferenciji su se obratili predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, ovogodišnja ambasadorka Evropske nedelje sporta u Srbiji Milica Mandić i pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić.

     

    Kako je najavljeno, u okviru „Sportskog dana“, pored „Olimpijskog časa“ u našem gradu, koji će biti organizovan za školarce, u Narodnom muzeju Zrenjanin će biti otvorena izložba „Put pravih vrednosti“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Rukometaši Proletera uspešni na otvaranju nove superligaške sezone

     

    Izložba autorke Nataše Janković i koautorke Marije Pavlović biće otvorena u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u četvrtak, 23. septembra, u 12.30 časova. Cilj izložbe je upoznavanje šire javnosti sa istorijatom i kontinuitetom olimpijskog pokreta, kao i njegovim značajem u našoj sredini od Kraljevine Srbije do danas. Koncept izložbe podrazumeva tri usklađene celine od kojih svaku čine tekstualni, ilustrativni i digitalni elementi. Izložba će biti dostupna do 18. novembra, a ulaz je slobodan.

     

    Evropska nedelja sporta će se održati po sedmi put u Evropi, a četvrti put u Srbiji. Trajaće od 23. do 30. septembra.

     

    Događaj je, inače, pokrenula Evropska komisija. Osnovni ciljevi su usmereni na podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukaciju o zdravom načinu života.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Prošle godine, za vreme Evropske nedelje sporta, u Srbiji je, u 25 gradova, održano preko 80 sportskih i edukativnih događaja. U njima je učestvovalo više od 20.000 građana.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport