• EKSKLUZIVNO: Najbolji srpski košarkaši igraće utakmicu u Zrenjaninu!

    Sa Košarkaškim savezom Srbije je dogovoreno da naša muška košarkaška reprezentacija u Zrenjaninu ugosti Fince, u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo. To znači da će Zrenjaninci 7. avgusta imati priliku uživo da vide najbolje košarkaše na svetu, kao što su Nikola Jokić, Miloš Teodosić, Boban Marjanović, Bogdan Bogdanović i drugi!   Ovo je ekskluzivno za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    EKSKLUZIVNO: Najbolji srpski košarkaši igraće utakmicu u Zrenjaninu!

    Sa Košarkaškim savezom Srbije je dogovoreno da naša muška košarkaška reprezentacija u Zrenjaninu ugosti Fince, u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo. To znači da će Zrenjaninci 7. avgusta imati priliku uživo da vide najbolje košarkaše na svetu, kao što su Nikola Jokić, Miloš Teodosić, Boban Marjanović, Bogdan Bogdanović i drugi!

     

    Ovo je ekskluzivno za portal zrenjaninski.com otkrio predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine Darko Karan.

     

    Karan je danas prisustvovao manifestaciji „Košarkaški dan“, koja je održana na Trgu slobode u Zrenjaninu, u okviru promocije Evropskog prvenstva za žene u košarci. Na ovaj način je obeleženo trideset dana do održavanja najveće sportske manifestacije u Srbiji u ovoj godini. Utakmice grupne faze šampionata igraće se u Zrenjaninu i Nišu.

     

    – Svima nam je drago što će reprezentacija Srbije biti smeštena u Zrenjaninu. Naći će se u teškoj grupi sa Rusijom, Belorusijom i Belgijom, ali smo sigurni da uz podršku navijača i prepunu Kristalnu dvoranu možemo stići do Beograda i Arene, odnosno do borbe za medalju. Zrenjaninci su pokazali da daju podršku i drugim sportovima, a pošto smo mi i grad i država košarke, siguran sam da će odziv publike biti maksimalan – rekao je Darko Karan.

     

    Današnjoj manifestaciji prisustvovao je i pomoćnik zrenjaninskog gradonačelnika Simo Salapura. On je podsetio da je Zrenjanin ovih dana centar ženskog sporta.

     

    – Pored košarkašica, u našem gradu su i reprezentativke u futsalu. U petak ćemo imati priliku da gledamo i naše rukometašice. Ozbiljno smo pristupili pripremama za Evropsko prvenstvo za žene u košarci, a uredili smo i Kristalnu dvoranu. Nadamo se da će se veliki broj naših sugrađana odazvati kako bismo svi zajedno bodrili našu reprezentaciju – kazao je Salapura.

     

    košarkaški dan

     

    Zrenjaninu pripala izuzetna čast da ugosti selekciju Srbije

     

    Zrenjaninu je pripala izuzetna čast da ugosti selekciju Srbije, a u grupi „D“ u Kristalnoj dvorani nastupiće i reprezentacije Rusije, Belorusije i Belgije. Dve grupe igraće i u glavnom gradu Letonije, Rigi, dok je Beograd domaćin završnice šampionata. Finalna utakmica na programu je 7. jula u „Štark Areni“.

     

    Prve utakmice u Zrenjaninu su na programu u četvrtak, 27. juna, kada se sastaju Rusija – Belgija i Belorusija – Srbija. U petak, 28. juna, na programu su mečevi Belgija – Belorusija i Srbija – Rusija. Poslednje kolo u Zrenjaninu igra se u nedelju, 30. juna. O plasmanu u narednu fazu takmičenja odlučivaće tog dana Belorusija – Rusija, a potom i Belgija – Srbija.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport