• DŽUDISTI PROLETERA NA DVA VELIKA TAKMIČENJA

    NIŠ, BEČEJ – Proteklog vikenda održana su dva velika takmičenja na kojima su zapaženu ulogu imali takmičari Džudo kluba Proleter MD Zrenjanin.     U Nišu je održano zvanično otvoreno prvenstvo Srbije za mlađe seniore. Nastupilo je 120 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, a Zrenjaninci su ovog puta imali dva predstavnika.   Dušan Sarić […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DŽUDISTI PROLETERA NA DVA VELIKA TAKMIČENJA

    NIŠ, BEČEJ – Proteklog vikenda održana su dva velika takmičenja na kojima su zapaženu ulogu imali takmičari Džudo kluba Proleter MD Zrenjanin.

     

    džudisti

     

    U Nišu je održano zvanično otvoreno prvenstvo Srbije za mlađe seniore. Nastupilo je 120 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, a Zrenjaninci su ovog puta imali dva predstavnika.

     

    Dušan Sarić je napravio zapažen rezultat i sa dve pobede se plasirao u finale. U finalu ga je savladao domaći takmičar Milan Mihajlović, koji je i važeći prvak Balkana za seniore. Meč je bio veoma ujednačen i odlučilo je jedno bacanje. Sariću je ovo treća po redu državna medalja (juniorska bronza, seniorska bronza i sada srebro), tako da je dokazao da je u samom vrhu kategorije do 81kg. Drugi predstavnik, Marko Savin, u istoj kategoriji bio je sedmi.

     

     

    U Bečeju je istovremeno održan međunarodni turnir koji je okupio ekipe iz Mađarske, Bugarske, Rumunije, Slovačke, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije. Ukupno je učestvovalo 380 takmičara.

     

    Kadeti Džudo kluba Proleter  MD Zrenjanin su postigli odlične plasmane. Nikola Blešić je u kategoriji do 73kg osvojio srebro, kao i Mihajlo Vujović do 90kg, dok su Dušan Ludoški i Gordana Bošnjak osvojili bronzana odličja. Svi takmičari su imali po četiri meča i sa tri pobede i jednim porazom solidno startovali u ovom delu sezone.

     

    Narednog vikenda zrenjaninske takmičare očekuje veliki međunarodni turnir u Beogradu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport