Sport

DŽUDISTA MARKO MILUTIN MEĐU REPREZENTATIVCIMA SRBIJE

Marko Milutin (Foto: Zoran Bogaroški)

SOLUN – Proteklog vikenda, u grčkom gradu Solunu, održano je Prvenstvo Balkana u džudou za starije pionire, odnosno dečake i devojčice, ispod 15 godina starosti. Među reprezentativcima Srbije, bio je i jedan Zrenjaninac, član OJK Proleter MD Marko Milutin.

 

marko milutin
Marko Milutin (Foto: Zoran Bogaroški)

 

– Osvajanjem prvog mesta na državnom šampionatu, stekao sam direktan plasman na prvenstvo Balkana, a samim tim i čast da budem deo reprezentacije Srbije. I pre samog odlaska, znao sam da će ovo takmičenje biti veoma kvalitetno i teško, jer će na njemu učestvovati najbolji džudisti iz svih okolnih zemalja. Put do Soluna je bio naporan, kao i borbe koje sam tamo imao. Nažalost, obe borbe sam izgubio, ali sam dao svoj maksimum. Možda je i trema malo učinila svoje. Ali, sve u svemu, bilo mi je lepo da budem deo reprezentacije Srbije. Ovo je veliko iskustvo za mene – rekao je Marko za portal zrenjaninski.com.

 

Iako nije uspeo da se domogne medalje na ovom šampionatu, za Marka je ovaj debi u reprezentaciji bilo jedno veliko iskustvo, i podstrek za još bolji rad i veći trud na treninzima, a samim tim, i očekivanje da će i u narednim godinama ponovo biti deo nacionalnog tima i sa velikim uspehom braniti boje naše države.

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

Podeli članak
sinovoz
FAM