• Dvostruki trijumf u Francuskoj: Veslač Miloš Lavirac se okitio dvema zlatnim medaljama

    Veslač VK Begej 1883 iz Zrenjanina, junior Miloš Lavirac, zajedno sa Markom Jančikinom, Petrom Perićem i Lazarom Kovačevićem iz pančevačkog Tamiša, učestvovao je prošlog vikenda na velikom internacionalnom takmičenju „43 Regata de Masse“, na veslačkoj stazi Mants la Žoli u Francuskoj.   Na regati, na kojoj je nastupilo 897 čamaca, od skifa do osmerca, sa […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dvostruki trijumf u Francuskoj: Veslač Miloš Lavirac se okitio dvema zlatnim medaljama

    Veslač VK Begej 1883 iz Zrenjanina, junior Miloš Lavirac, zajedno sa Markom Jančikinom, Petrom Perićem i Lazarom Kovačevićem iz pančevačkog Tamiša, učestvovao je prošlog vikenda na velikom internacionalnom takmičenju „43 Regata de Masse“, na veslačkoj stazi Mants la Žoli u Francuskoj.

     

    Na regati, na kojoj je nastupilo 897 čamaca, od skifa do osmerca, sa preko dve hiljade veslača, naši momci su nastupili u dve discipline. U obe su se okitili zlatnim medaljama.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Fantastični na prvenstvu Srbije: Bulaja odbranio zlato, Milutin u nikad boljem izdanju!

     

    Prvog dana takmičenja, u dubl skulu za juniore, veslali su Marko Jančikin i Miloš Lavirac u konkurenciji 38 čamaca. Drugog dana, u skul četvercu za juniore, veslali su Miloš Lavirac, Marko Jančikin, Petar Perić i Lazar Kovačević, u konkurenciji 24 čamca.

     

    Prvog dana takmičenja, Marko Jančikin i Miloš Lavirac su izborili plasman u finale sa najboljim vremenom od svih posada u kvalifikacijama.

     

    S obzirom na to da su njih dvojica već dobro uveslani partneri iz reprezentacije Srbije, sigurno su vodili finalnu trku. Štedeli su snagu za finiš u kome su izbili na prvo mesto sa sekundom prednosti ispred drugoplasirane francuske posade.

     

    miloš lavirac

     

    Sa tri sekunde prednosti osvojili drugo zlato

     

    Drugog dana takmičenja, Miloš, Marko, Petar i Lazar nastupili su u kvalifikacijama u četvercu skul za juniore. Kao drugi čamac, obezbedili su prolaz u finale.

     

    U finalnoj trci, vrlo iskusno vođeni štrokerom Milošem Lavircem, ekipa našeg četverca držala je priključak za vodećim čamcima sve do 1.000 metara pred cilj. Tada su podigli broj zaveslaja, sigurno prešli u vođstvo i sa tri sekunde prednosti osvojili drugo zlato.

     

    PROČITAJTE JOŠ: VREME JE ZA REKREACIJU: Patike po super ceni!

     

    Veliku pomoć u organizaciji puta, transporta, smeštaja, pozajmice čamaca i opreme naši momci dobili su od prijateljskog Veslačkog kluba Bulonj 92 iz Francuske.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport