• Dva zlata za Đorđa Salapuru, Karate klub Zrenjanin imao istorijski nastup

    Na Kupu Vojvodine za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore, koje je juče održano u Novom Sadu, učestvovalo je šest takmičara iz Karate kluba Zrenjanin. Najviše uspeha imao je Đorđe Salapura, koji je osvojio dve zlatne medalje u konkurenciji seniora i mlađih seniora u kategoriji do 75kg.   Zlatna je bila i Anja Milovanović u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dva zlata za Đorđa Salapuru, Karate klub Zrenjanin imao istorijski nastup

    Na Kupu Vojvodine za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore, koje je juče održano u Novom Sadu, učestvovalo je šest takmičara iz Karate kluba Zrenjanin. Najviše uspeha imao je Đorđe Salapura, koji je osvojio dve zlatne medalje u konkurenciji seniora i mlađih seniora u kategoriji do 75kg.

     

    Zlatna je bila i Anja Milovanović u konkurenciji juniorki do 53kg, koja je pokazala zavidnu formu za nastavak sezone.

     

    Čak četiri takmičara su se po prvi put oprobala u kadetskoj konkurenciji. Bronzane medalje osvojili su Vuk Prica i Marko Rakić, u kategoriji do 63kg, dok su Jelena Radosavljević i Matija Milosavljević izgubili u kvalifikacijama.

     

    Karate klub Zrenjanin imao je još jedan, moglo bi se reći istorijski nastup: karatista Radovan Grujić je, u okviru priprema za evropski šampionat, nastupio na Kupu Vojvodine. Radovan Grujić, sportista sa invaliditetom, imao je nastup u kolicima u okviru parakarate programa koji se sprovodi u zrenjaninskom karate klubu.

     

    Inače, Karate klub Zrenjanin prvi je na ovim prostorima koji u okviru svog trenažnog procesa ima program za osobe sa invaliditetom koji je pokrenut još 2007. godine.

     

    Đorđe Salapura

     

    Za vikend je održano još jedno takmičenje u karateu – tradicionalni međunarodni turnir „Zlatni pojas Čačka“. Na takmičenju su učestvovali karatisti iz šest zemalja a među njima i pet takmičara Karate kluba Zrenjanin, u konkurenciji pionira i nada.

     

    Najviše je pokazala Marina Oro, koja je osvojila zlatnu medalju u konkurenciji ženskih nada 2005. do 39kg. Marinu uskoro očekuje Balkanski šampionat za decu koji će se održati u Beogradu.

     

    Bronzanu medalju je osvojila Jelena Radojčin, u konkurenciji nada 2006. do 45kg. Mihajlo Bogdanović, Bojan  Stojković i Veljko Kerčov su ovog puta izgubili u kvalifikacijama.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport