Sport

Dva zlata za Đorđa Salapuru, Karate klub Zrenjanin imao istorijski nastup

kup-vojvodine

Na Kupu Vojvodine za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore, koje je juče održano u Novom Sadu, učestvovalo je šest takmičara iz Karate kluba Zrenjanin. Najviše uspeha imao je Đorđe Salapura, koji je osvojio dve zlatne medalje u konkurenciji seniora i mlađih seniora u kategoriji do 75kg.

 

Zlatna je bila i Anja Milovanović u konkurenciji juniorki do 53kg, koja je pokazala zavidnu formu za nastavak sezone.

 

Čak četiri takmičara su se po prvi put oprobala u kadetskoj konkurenciji. Bronzane medalje osvojili su Vuk Prica i Marko Rakić, u kategoriji do 63kg, dok su Jelena Radosavljević i Matija Milosavljević izgubili u kvalifikacijama.

 

Karate klub Zrenjanin imao je još jedan, moglo bi se reći istorijski nastup: karatista Radovan Grujić je, u okviru priprema za evropski šampionat, nastupio na Kupu Vojvodine. Radovan Grujić, sportista sa invaliditetom, imao je nastup u kolicima u okviru parakarate programa koji se sprovodi u zrenjaninskom karate klubu.

 

Inače, Karate klub Zrenjanin prvi je na ovim prostorima koji u okviru svog trenažnog procesa ima program za osobe sa invaliditetom koji je pokrenut još 2007. godine.

 

Đorđe Salapura

 

Za vikend je održano još jedno takmičenje u karateu – tradicionalni međunarodni turnir „Zlatni pojas Čačka“. Na takmičenju su učestvovali karatisti iz šest zemalja a među njima i pet takmičara Karate kluba Zrenjanin, u konkurenciji pionira i nada.

 

Najviše je pokazala Marina Oro, koja je osvojila zlatnu medalju u konkurenciji ženskih nada 2005. do 39kg. Marinu uskoro očekuje Balkanski šampionat za decu koji će se održati u Beogradu.

 

Bronzanu medalju je osvojila Jelena Radojčin, u konkurenciji nada 2006. do 45kg. Mihajlo Bogdanović, Bojan  Stojković i Veljko Kerčov su ovog puta izgubili u kvalifikacijama.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz