Sport Vesti Zrenjanin

DUŠAN SARIĆ: Državni šampion koji za mesec dana brani titulu (Foto)

dušan sarić
Foto: Zoran Bogaroški

Takmičar Džudo kluba Proleter MD Dušan Sarić najbolji je zrenjaninski džudista i aktuelni je prvak Srbije u kategoriji do 81kg. Ono što ga u narednom periodu čeka jeste odbrana ove titule. Dušan sa velikim optimizom iščekuje državno prvenstvo koje je na programu 21. septembra.

 

Vredno trenira ovih dana, kao što je činio i u dosadašnjoj karijeri, uprkos manjim povredama u poslednje vreme, koje je prebrodio.

 

– Prvenstvo Srbije za mlađe seniore se održava 21. septembra i ovo je poslednja godina u kojoj mogu da nastupam u toj kategoriji. Prošle godine sam bio prvak Srbije, tako da sada branim titulu. Videćemo šta će biti, ali su očekivanja velika. S bazičnim pripremama smo počeli još u junu, polako vežbam i tehniku i do 21. septembra bi sve trebalo da bude kako treba – kaže za portal zrenjaninski.com džudista Dušan Sarić.

 

S 22 godine već bogata sportska biografija

 

Sa ovim mladim i veoma uspešnim zrenjaninskim sportistom razgovarali smo u Domu borilačkih sportova „Partizan“, gde džudisti Proletera imaju treninge. Dušan nas je ugostio u, moglo bi se slobodno reći, njegovoj drugoj kući, s obzirom na to da je ovde proveo sate i dane, mesece i godine, trenirajući kako bi postigao sve ono što mu piše u sportskoj biografiji. Koja je veoma bogata, iako je reč o momku koji ima tek 22 godine. I pred kojim je još puno takmičenja i medalja.

 

– Džudom sam počeo da se bavim u prvom razredu osnovne škole. Pre toga sam nekoliko godina trenirao plivanje i nisam se pronašao u tome. Smatrao sam da se u plivanju ne mogu dokazati toliko kao u borilačkim sportovima. Pet godina je trajao taj neki početni period, bez ozbiljnijih rezultata, a onda je usledila prva zlatna medalja na državnom prvenstvu – ističe Sarić.

 

dušan sarić
Foto: Zoran Bogaroški

 

Od tada su treninzi postali ozbiljniji, u nekim periodima i po nekoliko puta dnevno, a rezultati su se nizali jedan za drugim. Državne medalje je osvajao u svim uzrasnim kategorijama, počev od pionira do seniora. Zapažene rezultate ostvario je i na međunarodnoj sceni, pošto je postao vlasnik više balkanskih medalja. Bio je i prvak Evrope u kategoriji mlađih juniora.

 

– Od samog početka sam član Džudo kluba Proleter MD. Prvi trener mi je bio Pavle Zeremski, a sada su to Nikola Savatović i Tomislav Kohajm – napominje Dušan Sarić.

 

Dušan Sarić, džudo i adrenalin

 

Na pitanje šta ga je toliko privuklo džudou, naš sagovornik odgovara da je to adrenalin.

 

– Privlači me adrenalin, to da kad me neko pobedi već na narednom takmičenju želim da dokažem da sam bolji od njega. U džudou pobeđuju nijanse. Borba traje pet minuta, a samo jedna sekunda može sve da preokrene. Privlače me i rezultati, jer verujem da sam trud bez rezultata ne bi potrajao dugo – navodi Dušan, inače student druge godine Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM