• Dunja Sikima ovenčana titulom dvostruke državne prvakinje

    Dunja Sikima, atletičarka zrenjaninskog Banata, dvostruka je državna prvakinja u trkama na 800 i 1500 metara, u kategoriji starijih juniora.   Dunji je za rukom pošlo ono što se u zrenjaninskoj atletici nikada nije dogodilo. Ponela je titulu državne prvakinje u dve elitne srednjoprugaške discipline, u trkama na 800 i 1500 metara.   PROČITAJTE JOŠ: […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dunja Sikima ovenčana titulom dvostruke državne prvakinje

    Dunja Sikima, atletičarka zrenjaninskog Banata, dvostruka je državna prvakinja u trkama na 800 i 1500 metara, u kategoriji starijih juniora.

     

    Dunji je za rukom pošlo ono što se u zrenjaninskoj atletici nikada nije dogodilo. Ponela je titulu državne prvakinje u dve elitne srednjoprugaške discipline, u trkama na 800 i 1500 metara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nikša Papić pobednik prvog Zrenjaninskog maratona (Foto)

     

    – Vraćamo se sa takmičenja u Kruševcu gde je Dunja ovečana titulom dvostruke državne prvakinje. Ona je pobedila odličnu konkurenciju i 1500 metara istrčala za 4:37,18. U trci na 800 metara, rezultatom 2:08,77, postavila je i svoj lični rekord – kaže za portal zrenjaninski.com Petar Tankosić, trener u AK Banat.

     

    Ono što je poseban uspeh jeste i činjenica da je Dunja Sikima vrlo blizu dostizanja norme za učešće na evropskom prvenstvu. Ta norma iznosi 2:08,30.

     

    – Već sada u nogama ima taj rezultat. Ali, u narednom periodu ćemo raditi na tome da se psihički i fizički pripremi da tu normu i dostigne – ističe Tankosić.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Prvu priliku za osvajanje evropske norme, Dunja će imati već za vikend, na državnom seniorskom prvenstvu u atletici, koje će se održati u Kraljevu.

     

    Za dve nedelje, Dunju očekuje učešće na Balkanijadi, koja se održava u Istanbulu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Pravi sportsmeni: Rukometni klub Proleter osvojio nagradu za fer-plej

     

    dunja sikima

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport