• Dunja Brankovan u dvostrukoj ulozi: Rukometna golmanka na fudbalskom golu

    Golmanka Ženskog rukometnog kluba Proleter iz Zrenjanina Dunja Brankovan odnedavno se našla u dvostrukoj ulozi. Osim što će braniti gol rukometašica Proletera, ona će od sada čuvati i mrežu SUFŽ Stajićevo 2017 na fudbalskim utakmicama, u okviru Ženske razvojne lige Sever – grupa B.   Od petka je zvanično registrovana kao članica kluba iz Stajićeva […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dunja Brankovan u dvostrukoj ulozi: Rukometna golmanka na fudbalskom golu

    Golmanka Ženskog rukometnog kluba Proleter iz Zrenjanina Dunja Brankovan odnedavno se našla u dvostrukoj ulozi. Osim što će braniti gol rukometašica Proletera, ona će od sada čuvati i mrežu SUFŽ Stajićevo 2017 na fudbalskim utakmicama, u okviru Ženske razvojne lige Sever – grupa B.

     

    Od petka je zvanično registrovana kao članica kluba iz Stajićeva i od tog dana ima pravo nastupa sa ostalim fudbalerkama koje čine ovaj tim. Prva utakmica u novoj takmičarskoj sezoni očekuje ih narednog vikenda. Snage će na domaćem terenu odmeriti sa ekipom Voje Gačića iz Pančeva.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ostalo je još tačno mesec dana do petog Zrenjaninskog polumaratona

     

    dunja brankovan

     

    Ekipa portala zrenjaninski.com prisustvovala je Dunjinom prvom treningu sa čuvenim golmanskim trenerom Goranom Gavrilovićem, koji su njih dvoje odradili na stadionu Fudbalskog kluba Radnički. Tom prilikom, ova mlada i iskusna sportistkinja nam je otkrila kako je došlo do toga da upliva i u fudbalske vode i koja je razlika između odbrane na rukometnom i fudbalskom golu.

     

    – Ima već dve nedelje kako su predstavnici SUFŽ Stajićevo došli na rukometni trening. Prvo nisam znala o čemu se radi, a onda mi je prišla kapitenka i rekla mi da su ostali bez golmana. Pitala me je da li bih želela da se priključim njihovom timu i da im pomognem, jer prvenstvo već počinje, a oni nemaju nikoga na golu – priča Dunja Brankovan za naš portal.

     

    dunja brankovan

     

    Naša sagovornica priznaje da joj isprva nije bilo svejedno i da se brinula kako će se snaći u novoj ulozi.

     

    – U petak sam imala prvi golmanski trening sa trenerom Goranom Gavrilovićem i mogu vam reći da sam jako zadovoljna. Videćemo kako će ići. Iskreno, do sada nisam pratila ženski fudbal, ali daću sve od sebe da pomognem mom novom klubu. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju i u sledećoj sezoni – poručuje Dunja.

     

    dunja brankovan

     

    Prošla sve reprezentativne selekcije u rukometu

     

    Upitana koja je razlika biti na rukometnom i fudbalskom golu, ona odgovara da i nije velika.

     

    – Koliko sam do sada videla, nema neke velike razlike, jedino su veći gol i teren. Tehnika je skoro ista – dodaje ona.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Dunja Brankovan je, inače, rođena 1997. godine u Zrenjaninu. Rukomet joj je bio prvi izbor i počela je da ga trenira sa osam godina. Prošla je sve reprezentativne selekcije, a igrala je i izvan granica Srbije – po dve godine u Goraždu i Brčkom. Jedno vreme je provela u Vrbasu i prošle godine se, zbog situacije sa koronom, vratila u Zrenjanin, gde trenutno nastupa za ŽRK Proleter.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport