• DRŽAVNI ŠAMPIONI: Upriličen prijem za zlatne rvače Proletera (Foto)

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio je danas prijem za takmičare, članove stručnog štaba i rukovodstvo RK Proleter. Prijem je upriličen pošto je Rvački klub Proleter osvojio novu titulu klupskog prvaka Srbije. Šampionska titula je osvojena prošlog vikenda na finalnom turniru u Zrenjaninu.   Nova titula šampiona rvača Proletera, sedamnaesta po redu, ima posebnu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DRŽAVNI ŠAMPIONI: Upriličen prijem za zlatne rvače Proletera (Foto)

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio je danas prijem za takmičare, članove stručnog štaba i rukovodstvo RK Proleter. Prijem je upriličen pošto je Rvački klub Proleter osvojio novu titulu klupskog prvaka Srbije. Šampionska titula je osvojena prošlog vikenda na finalnom turniru u Zrenjaninu.

     

    Nova titula šampiona rvača Proletera, sedamnaesta po redu, ima posebnu težinu, jer je osvojena u godini velikog jubileja – jednog veka rvačkog sporta u Zrenjaninu. A stigla je i u predolimpijskoj godini. Zrenjaninski rvači su već obezbedili dve olimpijske vize. U Tokiju će za reprezentaciju Srbije nastupati Mate Nemeš i Mihail Kadžaja. Postoji mogućnost da im se nakon predolimpijskih turnira priključi još neko.

     

    Na još jednom klupskom uspehu rvačima su čestitali gradonačelnik Čedomir Janjić, zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnik Simo Salapura. Prijemu je prisustvovala i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

     

    rvački klub proleter
    Foto: Grad Zrenjanin

     

    Rvački klub Proleter najtrofejniji sportski klub u gradu

     

    Predsednik kluba Boban Cekić pomenuo je odličnu saradnju s Gradom Zrenjaninom. On je podsetio da je Proleter jedan od retkih klubova u državi u kom su treninzi za sve članove potpuno besplatni. Klub snosi sve troškove od najmlađih takmičara do šampiona, a za kvalitetno funkcionisanje kluba, naveo je on, neophodna je pomoć grada.

     

    – Zahvaljujući podršci grada uspevamo da funkcionišemo na ovako visokom nivou. Trudićemo se da tu saradnju održimo. Mislim da možemo da budemo primer drugim klubovima da pokušaju na taj način da olakšaju deci da se bave sportom – kazao je Cekić.

     

    Trener Vojislav Trajković, koji je po peti put proglašen za najuspešnijeg trenera domaćeg rvačkog šampionata, istakao je da se do titule stiglo nakon velike borbe u polufinalu protiv subotičkog Spartaka, i da nikada teže nije osvojena.

     

    – Pored naših iskusnih asova, koji su u Zrenjanin došli iz drugih klubova, okosnicu tima čine momci iz Zrenjanina, ponikli u Proleteru. Naredne sezone će to biti još evidentnije. Tajna stvaranja šampiona je u sistematskom radu od najranijeg uzrasta, dobroj organizaciji kluba, upornosti samih dečaka da redovno treniraju. U pitanju je težak borilački sport koji zahteva puno odricanja. Ali, posebno je značajno što mladi rvači stasavaju uz šampione koji su im uzor i što zajedno treniraju – rekao je Trajković.

     

    Rvački klub Proleter najtrofejniji je zrenjaninski sportski klub, koji je prvu šampionsku titulu osvojio još 1952. godine. Legendarni Proleterov reprezentativac Branislav Simić osvojio je 1964. godine prvu zlatnu olimpijsku medalju u individualnim sportovima za Jugoslaviju. Potom je usledio čitav niz odličja za zrenjaninske rvače na evropskim i svetskim šampionatima i olimpijskim igrama, uključujući, naravno, i domaće trofeje koje je teško i prebrojati.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport