• Dragan Bojat: „Dete Partizana“ spremno da zaigra za prvi tim (Foto)

    Supertalentovani desni bek Dragan Bojat standardan je igrač Fudbalskog kluba Partizan u Omladinskoj ligi Srbije, a da crno-beli kolektiv ozbiljno računa na njega u budućnosti pokazali su i bivši i sadašnji trener Savo Milošević i Aleksandar Stanojević. Obojica su ga, naime, priključila treninzima prvog tima, a sedamnaestogodišnji Zrenjaninac, koji je uoči Nove godine bio gost […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dragan Bojat: „Dete Partizana“ spremno da zaigra za prvi tim (Foto)

    Supertalentovani desni bek Dragan Bojat standardan je igrač Fudbalskog kluba Partizan u Omladinskoj ligi Srbije, a da crno-beli kolektiv ozbiljno računa na njega u budućnosti pokazali su i bivši i sadašnji trener Savo Milošević i Aleksandar Stanojević. Obojica su ga, naime, priključila treninzima prvog tima, a sedamnaestogodišnji Zrenjaninac, koji je uoči Nove godine bio gost redakcije portala zrenjaninski.com, kaže da je spreman da se priključi seniorskom timu u takmičenjima i da na terenu pokaže koliko je napredovao u dosadašnjoj karijeri.

     

    Gaga, kako ga od milošte zovu porodica i prijatelji, fudbalom je počeo da se bavi sa četiri – pet godina, i to u FK Sporto iz Zrenjanina. Već posle nekoliko godina, kada je prepoznat njegov talenat, otišao je u klub iz Humske, pa se s pravom naziva „detetom Partizana“.

     

    – U Partizanu sam počeo kao klinac, tada nismo ni bili određena kategorija, pa sam nastupao za predpetliće, petliće, predpionire, pionire, kadete, a sada sam omladinac. Prvi turnir sam odigrao 2011. kada sam imao devet godina – priča Dragan Bojat za portal zrenjaninski.com.

     

    dragan bojat
    Foto: Aleksandar Blanuša

     

    Puno napredovao ove sezone

     

    Na kraju prvog dela takmičenja u Omladinskoj ligi Srbije Gaga je ponovo nedelju dana proveo na treninzima sa prvim timom. Odigrao je neke kontrolne utakmice, imao individualne treninge…

     

    – Ovih dana čekam poziv da vidim da li ću nastaviti sa pripremama sa prvim timom. Nemam nikakvu tremu i nadam se da ću što pre debitovati u Superligi Srbije. Treme je bilo samo na početku, u julu prošle godine, kada sam prvi put priključen pripremama. Već godinama svaki dan igram fudbal i potpuno sam spreman za veće izazove – navodi Bojat.

     

    On smatra da je puno napredovao ove sezone i zadovoljan je dosadašnjim nastupima među najboljim omladincima Srbije. Kada je reč o klubu, smatra da je Partizan u nekim utakmicama mogao da odigra bolje i da prvi deo takmičarske sezone završi na prvom mestu na tabeli, umesto Brodarca, koji je pretekao drugoplasirane crno-bele.

     

    – Dobili smo sve derbije u dosadašnjem delu prvenstva, protiv Crvene zvezde, Čukaričkog… Iz svih važnih utakmica smo izašli kao pobednici, jedino smo izgubili protiv Brodarca, a u nekim slabijim smo igrali nerešeno. To nas je koštalo prvog mesta na tabeli. Brodarac je trenutno četiri boda ispred nas, a Crvena zvezda ima toliko manje bodova u odnosu na Partizan – ističe naš sagovornik.

     

    dragan bojat
    Foto: Aleksandar Blanuša

     

    Za Zrenjanin ga veže dosta uspomena

     

    Dragan već godinu dana ima profesionalni ugovor sa Partizanom i već tri godine živi u Beogradu.

     

    – Što sam stariji, moram sve više da treniram i da napredujem, tako da mi profesionalne obaveze ne dozvoljavaju da često dolazim u Zrenjanin. Za njega me, inače, veže dosta uspomena, u njemu sam proveo celo detinjstvo. Volim da budem sa porodicom, da se vidim sa drugarima, prošetam kroz kraj u kojem sam odrastao – otkriva Gaga.

     

    dragan bojat
    Foto: Aleksandar Blanuša

     

    Uzori su mu ofanzivniji bekovi

     

    On, inače, potiče iz sportske porodice. Otac mu je svojevremeno igrao za zrenjaninski Proleter, a mlađi brat je takođe član Partizana, i trenutno nastupa u pionirskoj kategoriji. Dragan ima i svoje sportske uzore.

     

    – Voleo sam da gledam Nemanju Miletića dok je igrao u Partizanu. Volim da pratim i ofanzivnije bekove, pošto i ja igram ofanzivnije, kao što su Dani Alveš, Marselo, Trent Aleksander Arnold, Robertson iz Liverpula – kaže Bojat i dodaje da prati i starije igrače Partizana i uči od njih kako da se ponaša na terenu, brani prostor, čuva igrače…

     

    dragan bojat
    Foto: Aleksandar Blanuša

     

    On se nada da će ove godine dobiti šansu da se dokaže u prvom timu i da će u njemu biti standardan. Očekuje i da će omladinci Partizana osvojiti prvenstvo.

     

    – Važno je da dobro igram i da stalno učim. Takođe, važno mi je što su porodica i moj menadžer Uroš Jakovljević uvek uz mene. Bez njihove podrške ne bih stigao ovde gde sam sada – ističe Dragan Bojat, o kojem će se, verujemo, u budućnosti tek pričati.

     

    dragan bojat
    Dragan sa ocem koji mu je najveća podrška (Foto: Aleksandar Blanuša)

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport