• DOBAR ĐAK I SPORTISTA

    Mladi džudista Dušan Sarić govori za portal „Zrenjaninski“ o planovima u životu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Dušan Sarić, mladi džudista Omladinskog džudo kluba Proleter MD Zrenjanin jedan je od najperspektivnijih mladih zrenjaninskih sportista.

    Dušan Sarić
    Dušan Sarić

    U juniorskoj konkurenciji, u kojoj se takmiči, osvojio je skoro sve što se može osvojiti. Prvak je i Vojvodine, Srbije i Evrope. A sportska karijera je tek pred njim.

    – Džudo sam počeo da treniram sa šest godina – priča Dušan za portal „Zrenjaninski“. – Odmah sam zavoleo ovaj sport i vrlo brzo počeo da postižem rezultate, a to je velika motivacija za rad i treniranje koje nije lako i oduzima mnogo vremena.

    Dušan je i dobar đak – ove godine završava Medicinsku školu.

    – Upisao sam Medicinsku, jer sam planirao da upišem DIF. Sad sam se predomislio i upisaću prava u Novom Sadu. Već sam počeo da se pripremam za prijemni ispit. Studiraću u Novom Sadu, ali ću se takmičiti za moj matični klub – kaže Dušan.

    – Već smo se dogovorili kako ćemo, jer nama Dušan mnogo znači – dodaje trener Tomislav Kohajm. – Dušan je promenio kategoriju, što je stres za takmičara, i sad smo uključili u pripreme i nutricionistu i psihologa. Imamo velika očekivanja i mi ćemo dati sve od sebe, kao što i Dušan daje.

    U klubu čine sve što je moguće da takmičarima obezbede dobre uslove za rad.

    – Naši takmičari, pre svega, moraju da budu dobri ljudi i dobri đaci. To im odmah kažemo i o tome vodimo računa. Loše ocene –nema treniranja dok se ne poprave. Gledamo knjižice kao roditelji. Dušan je oduvek bio dobar i to se pokaže i na strunjači – objašnjava Kohajm.

    Ništa nije teško kad se dobro organizuje vreme. Onda ostane vremena i za društvo i za poneki izlazak, kaže Dušan, koji je sebi zacrtao ciljeve i u životu i u sportu, a kako sada stvari stoje, nema razloga da ih i ne ostvari.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport