Sport Vesti Zrenjanin

DENI TELJIGOVIĆ: Mladi fudbalski trener brusi nove talente (Foto)

deni teljigović
Foto: Zoran Bogaroški

Deni Teljigović, sin Amira Teljigovića, proslavljenog fudbalera zrenjaninskog Proletera, sa internacionalnom karijerom u Južnoj Koreji, Švedskoj i na Kipru, ni u jednom trenutku nije se dvoumio oko toga čime će se baviti u životu.

 

– Logično je da je otac Amir uticao na mene da ga nasledim na travnatom terenu. Valjda sam i povukao nešto na njega – kroz osmeh nam kaže Deni.

 

Ovaj momak, rođen 1996. u Južnoj Koreji, fudbalom je počeo da se bavi još od malih nogu.

 

– S jedne strane, trpeo sam pritisak zbog toga što sam sin Amira Teljigovića, jer sam morao više od drugih da se dokazujem i da opravdam njegovo ime, a s druge strane to je bila dobra stvar, jer su mene prvog primećivali i raspitivali se za mene – ističe Deni Teljigović.

 

deni teljigović
Foto: Zoran Bogaroški

 

FK Proleter postao Zvezdin regionalni centar

 

Mladi zrenjaninski sportista, koji je igrao na poziciji zadnjeg veznog igrača, branio je boje Proletera i Radničkog. Zbog povrede zadobijene dok je igrao za Radnički, Deni je morao, i to prerano, da okonča igračku karijeru. Međutim, ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu kod njega nije utihnula, pa je odlučio da se posveti trenerskom poslu. I to u Proleteru, klubu čiji je predsednik njegov otac Amir.

 

– Pronašao sam se u ovom poslu kojim se bavim već dve godine. Odlično se snalazim. Deca me inspirišu, jer među njima zaista ima dosta talenata, samo im treba omogućiti dobre uslove i trenere. A viši ciljevi su da preuzmem neke starije kategorije, pa da doguram i do prvog tima. Za sada ne može bolje – konstatuje sagovornik portala zrenjaninski.com sa kim smo se susreli na pomoćnom terenu u Karađorđevom parku.

 

Poznato je i da Proleter ima saradnju sa Fudbalskim klubom Crvena zvezda, gde Deni povremeno radi i kao trener sa mlađim uzrastima. Ova saradnja je u poslednje vreme podignuta na mnogo viši nivo, pa je tako FK Proleter postao jedan od Zvezdinih regionalnih centara u kojima se kale talenti za omladinsku školu FK Crvena zvezda.

 

– Našim klincima je otvoren pravi put. Ukoliko se pokažu u Proleteru, sledeća stanica je Crvena zvezda. Sve je do njih, a mi smo tu da im maksimalno pomognemo. Ova saradnja sa Zvezdom pomaže i meni da još više učim i da to znanje prenosim na decu – navodi Deni Teljigović.

 

deni teljigović
Foto: Zoran Bogaroški

 

Podeli članak
sinovoz
FAM