• DEJAN TOMAŠEVIĆ U ZRENJANINU U SKLOPU PRIPREMA ZA VAŽAN DOGAĐAJ

    ZRENJANIN – Nakon predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića, u veoma kratkom roku Zrenjanin je posetio i generalni sekretar KSS Dejan Tomašević. On je sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, njegovim pomoćnikom Simom Salapurom i predsednikom Košarkaškog saveza Vojvodine Darkom Karanom razgovarao o mogućnosti da grad na Begeju bude domaćin jedne od takmičarskih grupa, ukoliko našoj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DEJAN TOMAŠEVIĆ U ZRENJANINU U SKLOPU PRIPREMA ZA VAŽAN DOGAĐAJ

    ZRENJANIN – Nakon predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića, u veoma kratkom roku Zrenjanin je posetio i generalni sekretar KSS Dejan Tomašević.

    On je sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, njegovim pomoćnikom Simom Salapurom i predsednikom Košarkaškog saveza Vojvodine Darkom Karanom razgovarao o mogućnosti da grad na Begeju bude domaćin jedne od takmičarskih grupa, ukoliko našoj zemlji pripadne organizacija Evropskog šampionata za žene 2019. godine. Za taj šampionat zajedničku kandidaturu podneće Srbija i Slovenija, s tim da bi se po dve grupe igrale u svakoj zemlji, a završnica u beogradskoj „Areni“.

    – Za vreme kvalifikacionog olimpijskog turnira, održanog prošlog leta u Beogradu, u poseti nam je bio i generelni sekretar FIBA Patrik Bauman, i tom prilikom smo bili gosti premijera Srbije Aleksandra Vučića. Na sastanku je dogovoreno da se Srbija kandiduje za sva moguća takmičenja, između ostalog i za Evropsko prvenstvo za žene 2019. godine – objasnio je Tomašević i podsetio da je Srbija podnela kandidaturu i za ovu godinu, ali da nije prošla.

    Po njegovim rečima, dogovor je da, ukoliko prođe nova kandidatura, po dve takmičarske grupe budu u Sloveniji i Srbiji.

    – Ideja nam je da ove dve grupne faze organizujemo u gradovima van Beograda, a da sama završnica bude u „Kombank Areni“. Vrlo brzo smo postigli dogovor da jedna grupa bude u Zrenjaninu, i to upravo ona u kojoj bi igrala i naša reprezentacija – naglasio je Tomašević, napominjući da kandidatura još nije zvanično predata i da je krajnji rok 28. februar.

    Predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine Darko Karan ocenio je da je ovo veliki dan za Zrenjanin, jer će se grad sportova naći na košarkaškoj mapi Srbije.

    Gradonačelnik Janjić je podsetio da lokalna samouprava velika sredstva ulaže u razvoj sporta, i to ne samo u funkcionisanje klubova, nego i u sportsku infrastrukturu.

    – U prethodnih nekoliko godina napravili smo značajan iskorak, jer nam je želja da ovde vidimo i nacionalne selekcije u raznim sportovima, ali i inostrane sportiste – kazao je Janjić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport