Sport Vesti Zrenjanin

Čuvena medalja Ivane Španović na izložbi “Put pravih vrednosti” (Foto)

medalja ivane španović na izložbi put pravih vrednosti
Foto: Olimpijski komitet Srbije

Olimpijski komitet Srbije je na svom zvaničnom Twitter nalogu objavio da se među eksponatima izložbe „Put pravih vrednosti“ nalazi i bronzana medalja zrenjaninske atletičarke Ivane Španović.

 

Njena bronza, osvojena na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, predstavlja prvu medalju za srpsku atletiku na OI posle 60 godina.

 

PROČITAJTE JOŠ: Devojčice iz ŽFK Modoš odlične na terenu, zasluženo osvojile prvo mesto

 

“Možete je uživo videti u okviru izložbe koja traje do 30. maja”, poručuju iz Olimpijskog komiteta Srbije.

 

 

Izložba “Put pravih vrednosti” otvorena je u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu. Izložba u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije – Olimpijskog muzeja i SANU govori o istoriji olimpizma u Srbiji.

 

Ona ima za cilj da upozna širu javnost sa istorijatom i kontinuitetom olimpijskog pokreta, kao i njegovim značajem u našoj sredini od Kraljevine Srbije do danas.

 

– U okviru postavke izloženo je preko 30 olimpijskih medalja. Veliku zahvalnost dugujemo našim proslavljenim olimpijcima koji su ustupili svoje medalje. Time su omogućili brojnim ljubiteljima sporta da ih vide uživo po prvi put – rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Pored olimpijskih medalja, plaketa, originalnih fotografija i uniformi, posetici mogu da vide i nezaboravne momente sa Olimpijskih igara. Takođe, prikazani su i retki arhivski snimci.

 

Svi zainteresovani mogu da posete izložbu „Put pravih vrednosti“ do 30. maja.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM