• Čovek neverovatne energije: Dragiša Kosnić fudbaler i u 67. godini

    Dragiša Kosnić je čovek neverovatne sportske biografije, koji i u 67. godini i dalje aktivno nastupa za Fudbalski klub Proleter iz Međe.   U Proleteru je počeo, u Proleteru planira i da završi fudbalsku karijeru, koja, sa trenerskim epizodama, traje neverovatne 52 godine. Samo što je prve korake načinio u tada renomiranom fudbalskom klubu u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Čovek neverovatne energije: Dragiša Kosnić fudbaler i u 67. godini

    Dragiša Kosnić je čovek neverovatne sportske biografije, koji i u 67. godini i dalje aktivno nastupa za Fudbalski klub Proleter iz Međe.

     

    U Proleteru je počeo, u Proleteru planira i da završi fudbalsku karijeru, koja, sa trenerskim epizodama, traje neverovatne 52 godine. Samo što je prve korake načinio u tada renomiranom fudbalskom klubu u gradu na Begeju, u zrenjaninskom Proleteru, koji je bio ime od respekta na jugoslovenskom prostoru.

     

    – Karijeru sam počeo u pionirima Proletera 1968. godine, a već 1972. igrao sam za prvi tim Proletera, u vreme kada je bila žestoka konkurencija i kada je klub stekao prvoligaški status. Posle toga prešao sam u zrenjaninski Radnički, a 1977. godine u Borovo. Sledeći korak bio je ponovni povratak u Proleter, u vreme kada se klub borio za ponovni ulazak u Prvu ligu Jugoslavije. Proleter je 1978. godine izbacio splitski Hajduk iz Kupa, a ja sam doživeo tešku povredu, prelom obe potkolenice – priča za portal zrenjaninski.com Dragiša Kosnić u dahu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Rukometna reprezentacija Srbije početkom novembra u Zrenjaninu

     

    Oporavak je trajao dve godine, pa niko nije ni pomišljao da se Kosnić može vratiti na fudbalski teren. Niko osim njega samog.

     

    – Počeo sam sa treninzima i od proleća 1981. godine odigrao sam 33 od 34 utakmice koje je klub igrao. Do 1985. upisao sam 100 utakmica za prvi tim Proletera, samo nakon povrede – navodi Dragiša.

     

    dragiša kosnić
    Foto: Privatna arhiva

     

    Ima prirodnu kondiciju i izdržljivost

     

    On je tada rešio da se povuče, preuzeo je obavezu da trenira niže kategorije u Proleteru, a potom i manje seoske klubove. Upisao je deo fudbalskog staža i u Bilećaninu iz Sečnja, gde je bio trener, a po potrebi i igrač. Posle toga je kao trener uveo Rusandu iz Melenaca u Vojvođansku ligu, obezbedio je opstanak klubu iz Banatskog Karađorđeva, prešao u Ravni Topolovac, pa potom i u Čestereg, gde je bio i trener i igrač.

     

    Na kraju je 1999. godine, nakon ponovnog aktiviranja kluba u Međi, zaigrao i za njih. Od tada je prošlo više od dve decenije, a Kosnić i dalje nosi dres Proletera, samo sada onog iz Međe.

     

    Poslednju utakmicu odigrao je ove godine, protiv Rohama iz Nove Crnje. Sada mu sledi nastup protiv Česterega. Na pitanje, ima li neki režim treninga, Kosnić odgovara da nema.

     

    – Moje fizičke aktivnosti su radovi oko domaćinstva, šetnja i igre sa veteranima, koje ne propuštam. I to je sve, a imam prirodnu kondiciju i izdržljivost. Ne mogu mladi da trče koliko ja mogu – veli Dragiša.

     

    Kao kuriozitet može se navesti podatak da je njegov sin Vid, koji je nastupao za Omladinski fudbalski klub Klek, rešio da prekine karijeru.

     

    – On je rešio da okači kopačke o klin, ali ja se još ne predajem. Igraću dok god mi to bude zadovoljstvo – obrećava Dragiša, koji će 2. januara 2021. napuniti 67 godina.

     

    dragiša kosnić
    Foto: Facebook/FK Roham Nova Crnja

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport