Sport YSLAJDER

ČELNICI RUKOMETNOG KLUBA PROLETER PODNELI OSTAVKE

rukomet
Foto: Zoran Bogaroški

ZRENJANIN – Predsednik Upravnog odbora Rukometnog kluba Proleter Zoran Dimitrić i predsednik Skupštine kluba Budimir Jovanović podneli su ostavke na te funkcije, na vanrednoj izbornoj skupštini.

 

rukomet - proleter
Foto: Zoran Bogaroški

 

Na predlog Dimitrića, za novog predsednika Upravnog odbora jednoglasno je izabran diplomirani inženjer rudarstva Stevan Medarević, zaposlen u NIS-u, koji je prošao Proleterovu omladinsku školu i branio boje Gradnulice i nekoliko klubova iz okoline. Ovom prilikom kooptirani su i novi članovi Skupštine – Goran Krčmar i Petar Medarević, a novi član UO je Bekim Rukeci.

 

Kako je najavljeno, novi predsednik Skupštine, nakon ostavke Jovanovića, biće izabran za tri nedelje, na novoj sednici najvišeg klupskog tela.

 

– Hteo sam i ranije da napustim mesto prvog čoveka Upravnog odbora, ali su ljudi iz tima tražili da ostanem. Imao sam i zdravstvenih problema i jednostavno više nisam mogao da nosim teret – izjavio je Dimitrić, zahvaljujući se svima u klubu na saradnji.

 

Budimir Jovanović je, obrazlažući ostavku, kazao da oseća odgovornost, jer nije uspeo da dobije podršku Grada, privrede i nekih institucija.

 

– Bez podrške Grada klub nije mogao bolje da funkcioniše. Dosta vremena sam bio tu i možda je došlo do prezasićenja – naglasio je Jovanović.

 

Dodatni problem predstavlja to što je Proleter u finansijskim problemima i što su klub napustila šestorica igrača – braća Stanko i Slobodan Dimitrić, Spahić, Vukoje, Karanović i Knežević.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz