• Bronzana medalja za karatistu Nikolu Vukelića u Rumuniji

    Nikola Vukelić, student specijalističkih studija na Visokoj tehničkoj školi u Zrenjaninu, osvojio je bronzanu medalju na Balkanskom šampionatu u karateu.     Šampionat je održan u Trgovištu u Rumuniji, a Nikola je, po pozivu proslavljenog karatiste dr Vladimira Jorge, na nadmetanju bio sudija, ali i učesnik u borbi za medalje, u kumite ippon shobu, u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bronzana medalja za karatistu Nikolu Vukelića u Rumuniji

    Nikola Vukelić, student specijalističkih studija na Visokoj tehničkoj školi u Zrenjaninu, osvojio je bronzanu medalju na Balkanskom šampionatu u karateu.

     

    Nikola Vukelić

     

    Šampionat je održan u Trgovištu u Rumuniji, a Nikola je, po pozivu proslavljenog karatiste dr Vladimira Jorge, na nadmetanju bio sudija, ali i učesnik u borbi za medalje, u kumite ippon shobu, u kategoriji od 21 do 34 godine, za seniore.

     

    -Konkurencija na šampionatu bila je izuzetno velika, preko 900 takmičara borilo se za medalje. Takmičenje je organizovao olimpijski komitet Rumunije pod pokroviteljstvom njihovog Ministarstva sporta. U mojoj kategoriji nadmetalo se deset takmičara i veoma sam zadovoljan što sam izborio bronzanu medalju – kaže Nikola, koji je osim borbi i sudio na šampionatu, i to i kumite i kate i borbe, u mlađim kategorijama.

     

    Nikola Vukelić

     

    Nikoli je ovo prvo takmičenje na kojem se oprobao i kao sudija. On je u karateu od 1995. godine, od 2007. ima crni pojas, predsednik je Karate kluba „Banatski cvet“. Uspeh u Rumuniji nije mu prvi u karijeri, 2011. godine osvojio je bronzanu medalju na Evropskom šampionatu u Mađarskoj, u borbama u seniorskoj kategoriji.

     

    Želja mu je da se na svim poljima razvija, da nađe posao u struci, kao tehnološki inženjer, ove godine nada se da će završiti specijalističke studije, a zatim master, ali planira i trenersku karijeru u karateu.

     

    Za Nikolu, direktor Visoke tehničke škole u Zrenjaninu, dr Milorad Rančić i pomoćnik direktora Željko Eremić, priredili su prijem, povodom uspeha koji je ostvario.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport