• Branila boje Srbije: Dunja Sikima drugoplasirana na prvenstvu Evrope

    Dunja Sikima, šesnaestogodišnja zrenjaninska atletičarka, osvojila je drugo mesto u trci na 1500 metara na prvenstvu Evrope, koje je održano u Limasolu, na Kipru.   Dunja je, kao članica seniorske reprezentacije, branila boje Srbije. Sa osvojenih 15 bodova dala je veliki doprinos ulasku naše zemlje u drugu atletsku ligu Starog kontinenta.   – Dunja je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Branila boje Srbije: Dunja Sikima drugoplasirana na prvenstvu Evrope

    Dunja Sikima, šesnaestogodišnja zrenjaninska atletičarka, osvojila je drugo mesto u trci na 1500 metara na prvenstvu Evrope, koje je održano u Limasolu, na Kipru.

     

    Dunja je, kao članica seniorske reprezentacije, branila boje Srbije. Sa osvojenih 15 bodova dala je veliki doprinos ulasku naše zemlje u drugu atletsku ligu Starog kontinenta.

     

    – Dunja je istrčala 1500 metara za 4.27,87, što je za nju u seniorskoj konkurenciji odličan rezultat. Ispred nje je bila samo takmičarka iz Luksemburga – kaže za portal zrenjaninski.com Dunjin trener Petar Tankosić, iz Atletskog kluba Banat.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Tradicija duga 47 godina: Održan šahovski turnir u Melencima (Foto)

     

    Tankosić dodaje da mu je, kao treneru i pedagogu, posebno drago što Dunju jako vole kolege iz reprezentacije, jer je, osim što je odlična takmičarka, veoma dobra i pristojna mlada devojka.

     

    – I selektor o Dunji govori najlepšim rečima, što svima nama može samo da imponuje – ističe Tankosić.

     

    Reprezentacija Srbije jutros se vratila iz Limasola, a Dunja je pravo sa aerodroma otišla u Lazarevo, selo u kom živi.

     

    – Danas ima slobodan dan, ali već sutra nas očekuje redovan trening. Sigurno će trčati na ekipnom državnom prvenstvu. Pošto je ostvarila normu, Dunja će od 15. do 18. jula učestvovati i na evropskom prvenstvu u svojim disciplinama – ističe Tankosić.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    On podvlači da je ovo veliki uspeh za zrenjaninsku atletiku, s obzirom na to da je Dunja Sikima još tri godine juniorka i ima još dosta vremena za vrhunske rezultate.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport