Sport Vesti Zrenjanin

Braća Marko i Aleksa Gaćinović – sjajni rukometaši u redovima Proletera

marko i aleksa gaćinović
Marko i Aleksa Gaćinović

Boje zrenjaninskog Rukometnog kluba Proleter i ove takmičarske sezone brane dva brata – kapiten i golman Marko Gaćinović i srednji bek Aleksa Gaćinović.

 

Obojica su dobro poznata ovdašnjoj rukometnoj javnosti, jedan vrhunskim odbranama na golu Proletera, a drugi sjajnom igrom, zbog koje je neretko proglašavan za najefikasnijeg igrača u redovima Zrenjaninaca. Bez obzira na njihov pojedinačni učinak, Marko i Aleksa kažu da nisu zadovoljni dosadašnjim tokom prvenstva.

 

– Iskreno, nismo zadovoljni. U startu su naša očekivanja bila mnogo veća i sigurni smo da smo mogli mnogo bolje. Dosta bodova smo izgubili u neizvesnim završinacama, što nas je koštalo višeg plasmana na tabeli. U ovako izjednačenoj ligi svaki bod je bitan – ističu braća Gaćinović.

 

Mada je u ovom trenutku nezahvalno bilo šta planirati, jer je neizvesno da li će se i kada sportisti vratiti na igrališta, Marko i Aleksa očekuju da će Proleter zadržati prvoligaški status.

 

– Za sada nemamo tačne informacije o vremenu i načinu nastavka prvenstva. Ukoliko se prvenstvo nastavi tamo gde je stalo, očekuje nas veoma teška borba za očuvanje statusa prvoligaša, a već znamo protivnike u plej-autu. Otom-potom, o tome ćemo razmišljati kada se, i ako se, prvenstvo nastavi i započnu pripreme za nastavak – navode naši sagovornici.

 

aleksa i marko gaćinović

 

Marko radi u NIS-u, Aleksa studira medicinu

 

Do tada, Gaćinovići su posvećeni drugim obavezama. Pošto je zaposlen u NIS-u i radi svakog dana od 7 do 15 časova, Marko Gaćinović nema previše slobodnog vremena.

 

– Nakon dolaska sa posla vreme provodim u porodičnoj kući na Bagljašu. Kada živite u kući prednost je imati veliko dvorište, ali zato uvek ima nekih sitnih poslova što u ovakvim uslovima uvek dobro dođe – kaže Marko.

 

Aleksa, s druge strane, trenutno nema obaveza na fakultetu, ali ovo slobodno vreme koristi da se usavršava.

 

– Obnavljam gradivo, širim vidike, čitam razne knjige iz oblasti medicine… Radim ono što volim. Takođe, sa bratom pomažem roditeljima u održavanju našeg dvorišta i kuće – ističe Aleksa.

 

Njih dvojica ujedno se trude da održavaju formu, koliko je to u ovoj situaciji moguće.

 

– Imamo veliko dvorište i gledamo da najmanje tri – četiri puta nedeljno malo istrčimo, odradimo vežbe snage. U sve to ponekad uključimo i rukometnu loptu. Gledamo da uvek zajedno treniramo, jer je tako zanimljivije – objašnjavaju braća Gaćinović.

 

Na kraju, oni poručuju da je u ovom trenutku najvažnije da svi ostanemo kod kuće, da se čuvamo i brinemo kako o sebi tako i o drugima.

 

– Vašim čitaocima preporučujemo da iskoriste ovu situaciju kako bi nadogradili i usavršili sebe na ličnom planu. Takođe, nemojte dozvoliti da vas ova situacija na bilo koji način uspava – poručuju sjajni zrenjaninski sportisti, braća Marko i Aleksa Gaćinović.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM