• Bokser Mile Jovanović je vanserijski talenat: Od 49 mečeva čak 41 pobeda

    Da je reč o vanserijskom talentu, sedamnaestogodišnji bokser zrenjaninskog Banata Mile Jovanović pokazao je još jednom na otvaranju 21. Svetskog prvenstva u boksu, koje se održava u Beogradu.   Momak koji je rođen 25. aprila 2004. u Grčkoj pobedio je pet godina starijeg protivnika iz Rume tehničkim nokautom u prvoj rundi. Time je odradio 49. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bokser Mile Jovanović je vanserijski talenat: Od 49 mečeva čak 41 pobeda

    Da je reč o vanserijskom talentu, sedamnaestogodišnji bokser zrenjaninskog Banata Mile Jovanović pokazao je još jednom na otvaranju 21. Svetskog prvenstva u boksu, koje se održava u Beogradu.

     

    Momak koji je rođen 25. aprila 2004. u Grčkoj pobedio je pet godina starijeg protivnika iz Rume tehničkim nokautom u prvoj rundi. Time je odradio 49. meč u dosadašnjoj karijeri i postigao impresivan skor od 41 pobede i svega osam poraza.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Proleter prvi tim koji je ove sezone uspeo da uzme bod Partizanu (Foto)

     

     

    Mladi Jovanović je tri puta bio državni prvak, tri puta prvak Vojvodine, na Kupu nacija 2019. je, od ukupno 25 reprezentativaca Srbije, bio jedini finalista… Ima i dve srebrne medalje sa „Zlatne rukavice“.

     

    – Ponosan sam na sve što sam postigao do sada. Takođe sam i svestan da moram i dalje puno da radim ako želim da napredujem i beležim još bolje rezultate – kaže za portal zrenjaninski.com Mile Jovanović, koji trenutno nastupa u kategoriji do 48 kilograma.

     

    mile jovanović

     

    Mile je boksom počeo da se bavi 2017. u Mačvi iz Šapca, u gradu u kom inače i živi. Međutim, kada je taj klub privremeno zatvoren, odlučio je da pređe u Boks klub Banat iz Zrenjanina.

     

    – To sam učinio u želji da nastavim sa kvalitetnim treninzima, kako ne bi propao sav do tada uloženi trud. Zvao me je trener Milivoj Šojić da dođem u Zrenjanin i na licu mesta vidim kako izgledaju treninzi u Banatu. Svidelo mi se i odlučio sam da ostanem. Odranije sam znao da je Zrenjanin sportski grad, da iz njega potiče legendarni bokser, a sada selektor srpske reprezentacije Milan Piperski, a znao sam i za čuvenog trenera Milivoja Šojića – ističe Jovanović.

     

     

    Priprema se za Evropsko prvenstvo

     

    Za Banat nastupa već tri meseca, a trenutno se priprema za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u aprilu sledeće godine.

     

    S obzirom na to da sa porodicom živi u Šapcu, a da u Zrenjanin dolazi na treninge, pitali smo ga koliko mu teško padaju putovanja i usklađivanje obaveza oko škole i boksa.

     

    mile jovanović

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Nije mi teško, jer zaista volim ovaj sport i ulažem puno u njega. Kada nisam u Zrenjaninu, treniram u Šapcu, što mi omogućava moj trener, da ne bih izostajao sa treninga. A uoči mečeva dođem u Zrenjanin, klub mi plati smeštaj i hranu, kako bih mogao da se pripremam sa trenerom Šojićem za takmičenje – ističe Mile Jovanović.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport