• Bogdan Mirčetić i Oliver Radosav mlade uzdanice FK Partizan (Foto)

    FK Partizan je sredinom marta objavio da je petnaestogodišnji Zrenjaninac Bogdan Mirčetić potpisao stipendijski ugovor sa klubom iz Humske. Prošlog leta isti ugovor sa crno-belima potpisao je i njegov drugar i vršnjak Oliver Radosav.   Ovi zrenjaninski tinejdžeri, koji su ponikli iz Fudbalskog kluba Sporto i koji sada nastupaju u kategoriji mlađih kadeta, time su […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bogdan Mirčetić i Oliver Radosav mlade uzdanice FK Partizan (Foto)

    FK Partizan je sredinom marta objavio da je petnaestogodišnji Zrenjaninac Bogdan Mirčetić potpisao stipendijski ugovor sa klubom iz Humske. Prošlog leta isti ugovor sa crno-belima potpisao je i njegov drugar i vršnjak Oliver Radosav.

     

    Ovi zrenjaninski tinejdžeri, koji su ponikli iz Fudbalskog kluba Sporto i koji sada nastupaju u kategoriji mlađih kadeta, time su pokazali da srpski fudbal može ozbiljno da računa na njih u narednom periodu.

     

    bogdan mirčetić i oliver radosav

     

    Da se radi o supertalentovanim dečacima potvrđuje i njihov dugogodišnji trener u FK Sporto Danilo Bjelica, koji je u ovaj zrenjaninski klub došao 2013. godine, kada je Bogdan već uveliko trenirao.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nikola Kosović pojačao redove Begeja i zadužio kapitensku traku

     

    – Već tada se videlo da je jedan od najtalentovanijih u generaciji. Radili smo zajedno narednih sedam godina, sve dok nije otišao u Partizan. Oliver je stigao šest meseci posle mog dolaska u klub i njemu sam bio trener šest i po godina. Njih dvojica su praktično zajedno odrasla. Isticali su se po smislu za igru i svojim motoričkim sposobnostima. Kod obojice se odmah videlo da su izuzetno sposobna i jako talentovana deca – priča Danilo Bjelica za portal zrenjaninski.com.

     

    bogdan mirčetić i oliver radosav

     

    Prošli sve selektivne faze FSS

     

    Oliver je odbrambeni igrač, malo defanzivniji, i Bjelica ga u perspektivi vidi kao centralnog štopera ili kao zadnjeg veznog. Bogdan je, prema rečima njegovog bivšeg trenera, jedna klasična desetka, upravo ono što fali srpskom fudbalu.

     

    – Iako je sada prerano govoriti, možda bi najbolje poređenje bilo sa Dušanom Tadićem. Bogdan je kompletan igrač, nema problem da dobro igra odbranu i da dobro igra u napadu, da bude kreativan, da namešta i daje golove, kao i da organizuje celu igru ekipe – objašnjava Bjelica.

     

    bogdan mirčetić i oliver radosav

     

    Oliver je, s druge strane, prototip modernog štopera ili zadnjeg veznog igrača. Mnogi kažu, a Bjelica se slaže, da je sa svojom visinom i brzinom on budućnost domaćeg fudbala.

     

    – Retko je da neko sa tolikom visinom ima takvu motoriku i brzinu, odnosno promenu pravca i ritma kretanja. A pritom ima izuzetno dobru tehniku – naglašava Bjelica, inače instruktor Fudbalskog saveza Srbije zadužen za selektiranje najtalentovanijih dečaka.

     

    Bogdan i Oliver su prošli sve selektivne faze FSS, a Mirčetić čak ima i jednu međunarodnu utakmicu protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata, kada je igrao za selekciju sastavljenu od dečaka godinu dana starijih od njega.

     

    bogdan mirčetić

     

    Bogdan i Oliver su cimeri u Beogradu

     

    – Od svoje sedme godine treniram fudbal i nisam razmišljao ni o čemu drugom. Odmah sam video da je to sport koji najviše volim. Pre devet meseci sam prešao u Partizan i nedavno sam potpisao stipendijski ugovor. Ovo je jedan korak ka ispunjenju glavnog cilja, a to je da potpišem profesionalni ugovor i počnem da igram za prvi tim. Velika mi je želja da igram pred punim stadionom, navijačima i svojom porodicom – rekao je za portal zrenjaninski.com Bogdan Mirčetić, momak koji je rođen 25. oktobra 2005. u Zrenjaninu.

     

    oliver radosav

     

    Oliver Radosav je nekoliko meseci stariji od svog drugara, sa kojim je pravio fudbalske korake i sa kojim danas zajedno živi u stanu u Beogradu. Rođen je 3. juna 2005, takođe u Zrenjaninu. Za rauzliku od Bogdana, čiji je izbor odmah bio fudbal, Oliver se prethodno bavio plivanjem i atletikom. Međutim, kada ga je jedan drugar iz vrtića pozvao na fudbalski trening, shvatio je da je fudbal ono čime želi u budućnosti da se bavi. Od 2013. je trenirao u Sportu da bi odatle prešao u Partizan, sa kojim je u avgustu prošle godine potpisao stipendijski ugovor.

     

    bogdan mirčetić i oliver radosav

     

    – Bio sam presrećan. Sada je na meni da radim i da se dalje dokazujem. Drago mi je i što je Bogdan u Partizanu i što smo cimeri. Mnogo nam je lakše oko organizacije, kada treba da se putuje i kada idemo na trening. Takođe, u slobodno vreme pričamo o fudbalu i zajedno gledamo utakmice – rekao je Oliver Radosav za naš portal.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    bogdan mirčetić i oliver radosav

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport