Sport Vesti Zrenjanin

Bivša rukometašica Zorica Mašić postala licencirani međunarodni delegat

zorica mašić
Zorica Mašić sa porodicom

Zorica Mašić, devojačko Gardinovački, sportskom svetu poznata je kao vrhunska rukometašica, zatim dugogodišnji sudija na rukometnim utakmicama, a od pre dve godine ona je licencirani međunarodni delegat.

 

– Pre dve godine položila sam sve neophodne ispite i postala delegat u Evropskoj rukometnoj federaciji. To je velika čast za mene, koja sam imala uspešnu rukometnu karijeru i karijeru sudije, zajedno sa koleginicom Brankom Marić. Ovo je logičan nastavak toga – kaže za portal zrenjaninski.com Zorica Mašić.

 

Početak delegiranja bio je vezan za juniorska takmičenja.

 

– Bez obzira što sam na rukometnom terenu više decenija, posao delegata je potpuno novo iskustvo. Stvarno sam sve morala da učim ispočetka. Ali, to je za mene bio novi izazov i polako sam ulazila u vode delegiranja, sa željom da u jednom trenutku stignem i do najvišeg nivoa takmičenja – ističe naša sagovornica.

 

Više vremena za porodicu

 

Pandemija koronavirusa zaustavila je sva sportska takmičenja, pa i rukometna.

 

– Čekamo nastavak, u stalnim smo razgovorima, i kad se nastave takmičenja i ja ću na teren kao delegat. Jedva čekam – napominje Zorica.

 

Pročitajte još: Darko Kovačević izabran za najboljeg napadača Olimpijakosa u 21. veku!

 

Dok se to ne desi, Zorica vreme provodi sa svojom porodicom.

 

– Mi smo se organizovali tako da nam vreme prođe što lepše i kvalitetnije. Kćerka, koja se bavi atletikom, uči na daljinu, a kada se školske obaveze završe, onda igramo društvene igre, zabavljamo se. Ovo nam je vreme kao poklonjeno, jer zbog obaveza nismo imali dovoljno vremena jedno za drugo. U ovom vanrednom stanju našoj smo kćerki lepo proslavili i rođendan. Ipak, sanjamo svi da se jednog jutra probudimo i vratimo u normalan život – napominje Zorica.

 

Ona dodaje da sada ima više vremena i da se priseća svojih rukometnih početaka u Mužljanskoj koloniji, pa u školi… Gleda stare fotografije, seća se svojih saigračica, učitelja, nastavnika, trenera…

 

– Rukomet je nekada na ovim prostorima bio veoma popularan sport. Imali smo velike igrače. Jako mi je drago da sam ostala u rukometu. Godine ne dozvoljavaju sportsku karijeru, ali svoje znanje mogu da iskoristim na poslu delegata – završava Zorica Mašić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM