• Bivša rukometašica Zorica Mašić postala licencirani međunarodni delegat

    Zorica Mašić, devojačko Gardinovački, sportskom svetu poznata je kao vrhunska rukometašica, zatim dugogodišnji sudija na rukometnim utakmicama, a od pre dve godine ona je licencirani međunarodni delegat.   – Pre dve godine položila sam sve neophodne ispite i postala delegat u Evropskoj rukometnoj federaciji. To je velika čast za mene, koja sam imala uspešnu rukometnu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bivša rukometašica Zorica Mašić postala licencirani međunarodni delegat

    Zorica Mašić, devojačko Gardinovački, sportskom svetu poznata je kao vrhunska rukometašica, zatim dugogodišnji sudija na rukometnim utakmicama, a od pre dve godine ona je licencirani međunarodni delegat.

     

    – Pre dve godine položila sam sve neophodne ispite i postala delegat u Evropskoj rukometnoj federaciji. To je velika čast za mene, koja sam imala uspešnu rukometnu karijeru i karijeru sudije, zajedno sa koleginicom Brankom Marić. Ovo je logičan nastavak toga – kaže za portal zrenjaninski.com Zorica Mašić.

     

    Početak delegiranja bio je vezan za juniorska takmičenja.

     

    – Bez obzira što sam na rukometnom terenu više decenija, posao delegata je potpuno novo iskustvo. Stvarno sam sve morala da učim ispočetka. Ali, to je za mene bio novi izazov i polako sam ulazila u vode delegiranja, sa željom da u jednom trenutku stignem i do najvišeg nivoa takmičenja – ističe naša sagovornica.

     

    Više vremena za porodicu

     

    Pandemija koronavirusa zaustavila je sva sportska takmičenja, pa i rukometna.

     

    – Čekamo nastavak, u stalnim smo razgovorima, i kad se nastave takmičenja i ja ću na teren kao delegat. Jedva čekam – napominje Zorica.

     

    Pročitajte još: Darko Kovačević izabran za najboljeg napadača Olimpijakosa u 21. veku!

     

    Dok se to ne desi, Zorica vreme provodi sa svojom porodicom.

     

    – Mi smo se organizovali tako da nam vreme prođe što lepše i kvalitetnije. Kćerka, koja se bavi atletikom, uči na daljinu, a kada se školske obaveze završe, onda igramo društvene igre, zabavljamo se. Ovo nam je vreme kao poklonjeno, jer zbog obaveza nismo imali dovoljno vremena jedno za drugo. U ovom vanrednom stanju našoj smo kćerki lepo proslavili i rođendan. Ipak, sanjamo svi da se jednog jutra probudimo i vratimo u normalan život – napominje Zorica.

     

    Ona dodaje da sada ima više vremena i da se priseća svojih rukometnih početaka u Mužljanskoj koloniji, pa u školi… Gleda stare fotografije, seća se svojih saigračica, učitelja, nastavnika, trenera…

     

    – Rukomet je nekada na ovim prostorima bio veoma popularan sport. Imali smo velike igrače. Jako mi je drago da sam ostala u rukometu. Godine ne dozvoljavaju sportsku karijeru, ali svoje znanje mogu da iskoristim na poslu delegata – završava Zorica Mašić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin