Sport

BALKANSKO SREBRO ZA DUŠANA SARIĆA

BIHAĆ – Takmičar Omladinskog džudo kluba Proleter MD iz Zrenjanina i reprezentativac Srbije u džudou Dušan Sarić minulog vikenda je nastupao na prvenstvu Balkana za juniore u Bihaću (Bosna i Hercegovina). Na Balkanijadi je učestvovalo osam zemalja (Srbija, BiH, Crna Gora, Turska, Bugarska, Rumunija, Albanija i Makedonija).

dzudo-dusan-saric

Dušan Sarić se odazvao na poziv selektora i nakon povrede pokušao je da zabeleži što bolji rezultat. I baš ovo takmičenje je pokazalo da je Dušan jedan od najkvalitetnijih boraca na ovim prostorima u kategoriji do 81 kg. On je sa tri pobede uspeo da se domogne finala gde je zaustavljen od veoma dobrog i iskusnog protivnika iz Crne Gore Arse Milića. Pobedio je Turčina Erola Barkina, Crnogorca Novu Raičevića i domaćeg takmičara Nikolu Miškovića.

Sjajno takmičenje za Dušana Sarića i samo početak njegovog pohoda na evro rezultat. Pred njim su evro kupovi u Pakšu, Berlinu, Pragu i, nadaju se u klubu, Evropsko prvenstvo.

Istog dana u Vršcu održalo se prvenstvo Srbije za mlađe pionire gde je takmičar Proletera MD Marko Milutin, sa 4 pobede i jednim porazom, uspeo da osvoji bronzanu medalju u kategoriji do 55 kg. Milan Bulaja i Dina Terzin nisu uspeli da izbore plasmane, ali će to svakako učiniti naredne godine, jer će i tada biti pioniri.

Podeli članak
sinovoz
FAM