• BALKANSKO SREBRO ZA DUŠANA SARIĆA

    Sjajno takmičenje za našeg džudistu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    BIHAĆ – Takmičar Omladinskog džudo kluba Proleter MD iz Zrenjanina i reprezentativac Srbije u džudou Dušan Sarić minulog vikenda je nastupao na prvenstvu Balkana za juniore u Bihaću (Bosna i Hercegovina). Na Balkanijadi je učestvovalo osam zemalja (Srbija, BiH, Crna Gora, Turska, Bugarska, Rumunija, Albanija i Makedonija).

    dzudo-dusan-saric

    Dušan Sarić se odazvao na poziv selektora i nakon povrede pokušao je da zabeleži što bolji rezultat. I baš ovo takmičenje je pokazalo da je Dušan jedan od najkvalitetnijih boraca na ovim prostorima u kategoriji do 81 kg. On je sa tri pobede uspeo da se domogne finala gde je zaustavljen od veoma dobrog i iskusnog protivnika iz Crne Gore Arse Milića. Pobedio je Turčina Erola Barkina, Crnogorca Novu Raičevića i domaćeg takmičara Nikolu Miškovića.

    Sjajno takmičenje za Dušana Sarića i samo početak njegovog pohoda na evro rezultat. Pred njim su evro kupovi u Pakšu, Berlinu, Pragu i, nadaju se u klubu, Evropsko prvenstvo.

    Istog dana u Vršcu održalo se prvenstvo Srbije za mlađe pionire gde je takmičar Proletera MD Marko Milutin, sa 4 pobede i jednim porazom, uspeo da osvoji bronzanu medalju u kategoriji do 55 kg. Milan Bulaja i Dina Terzin nisu uspeli da izbore plasmane, ali će to svakako učiniti naredne godine, jer će i tada biti pioniri.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport