Sport Vesti Zrenjanin

Atletičari Proletera uspešno nastupili na prvenstvu države za starije pionirke i pionire

atletičari proletera na prvenstvu države

Takmičari Atletskog kluba Proleter iz Zrenjanina, njih jedanaestoro, uspešno su nastupili na prvenstvu države za starije pionirke i pionire u dvorani, koje je proteklog vikenda održano u Beogradu. Atletičari Proletera osvojili su četiri medalje – jednu zlatnu i tri bronzane, a nekoliko odličja im je izmaklo za dlaku.

 

Mladi atletičar Proletera Ognjen Popov novi je prvak države na 800 metara, sa rezultatom 2.13,57.

 

PROČITAJTE JOŠ: Naša karatistkinja na pobedničkom tronu: Dunja Rajić prvakinja Evrope!

 

Bronzanu medalju osvojila je Teodora Antonić u trci na 300 metara, u kojoj je postavila i lični rekord rezultatom 43,05. Antonić je lični rekord postavila i u trci na 60 metara – 8,32.

 

Bronzom se okitio i Aleksa Bajin u trci na 60 metara sa preponama, rezultatom 8,90, što je ujedno i njegov lični rekord. Bajin je lični rekord 39,51 istrčao i u trci na 300 metara.

 

Bronzana je bila i ženska štafeta 4×200 metara. Petra Dimitrijević, Katarina Ćurčin, Elena Antić i Teodora Antonić postigle su rezultat 1.52,77.

 

atletičari proletera na prvenstvu države

 

Trener Mladen Grujić veoma zadovoljan učinkom

 

Odlični su bili i Petra Dimitrijević koja je, sa preskočenih 150 centimetara, postavila lični rekord u skoku uvis i zamalo osvojila medalju, kao i muška štafeta 4×200 metara u sastavu Andrej Radivojkov, Ognjen Popov, Ivan i Aleksa Bajin. Tea Mašić popravila je lični rekord u bacanju kugle za više od pola metra, a na prvenstvu je kuglu bacila na daljinu od 9,29 metara. Ivan Bajin bacio je kuglu 9,58 a Maša Trbojević u trci na 1.500 metara osvojila je četvrto mesto. Katarina Ćurčin postavila je lični rekord na 60 metara – 8,67.

 

– Vrlo sam zadovoljan učinkom. Četiri medalje, nekoliko četvrtih mesta i mnogo više ličnih rekorda, samo govori da smo dobro radili, a takmičenja tek predstoje. Sledi nam učešće na nekoliko mitinga – kaže za portal zrenjaninski.com trener Mladen Grujić.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Za vikend su se takmičili i seniori. Jovana Gladić, Ivan Garaj i Velibor Nikolić učestvovali su na međunarodnom atletskom mitingu u Zagrebu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz