• Arkadij Vjačanin ponovo u Zrenjaninu, ovog puta doveo i francuske plivače

    Svetski rekorder u plivanju, Rus Arkadij Vjačanin (Аркадий Аркадьевич Вятчанин), ovih dana ponovo boravi u Zrenjaninu.   Ovog puta nije došao kao plivač zrenjaninskog Proletera, za koji je nastupao pre nekoliko godina, već kao trener Plivačkog kluba NC ALP’38 iz Francuske. Sa Arkadijem je stiglo devetoro plivača iz ovog francuskog kluba, koji učestvuju na plivačkom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Arkadij Vjačanin ponovo u Zrenjaninu, ovog puta doveo i francuske plivače

    Svetski rekorder u plivanju, Rus Arkadij Vjačanin (Аркадий Аркадьевич Вятчанин), ovih dana ponovo boravi u Zrenjaninu.

     

    Ovog puta nije došao kao plivač zrenjaninskog Proletera, za koji je nastupao pre nekoliko godina, već kao trener Plivačkog kluba NC ALP’38 iz Francuske. Sa Arkadijem je stiglo devetoro plivača iz ovog francuskog kluba, koji učestvuju na plivačkom mitingu „Grand prix – Kup Zrenjanina“. Miting se do kraja nedelje održava na Gradskom bazenu u Zrenjaninu i ovo je prvi put da jedna ekipa iz Francuske učestvuje na njemu.

     

    Gosti iz ove evropske zemlje smešteni su u Hotelu „Vojvodina“, gde ih je dočekala ekipa portala zrenjaninski.com i poželela im prijatan boravak u gradu na Begeju.

     

    – Pamtim lepe trenutke provedene u Srbiji i Proleteru. Uvek je lepo vratiti se u Zrenjanin, zato što se osećam skoro kao u Rusiji, kao kod kuće. Nažalost, nemam mogućnost da toliko često idem u Rusiju. Poslednji put sam tamo bio pre više od jedne godine. A Zrenjanin je zaista lep, sviđa mi se. Ne volim velike gradove, a ovaj grad mi baš odgovara po veličini. Ljudi se međusobno poznaju, kao jedna velika familija su – kazao je Arkadij Vjačanin za naš portal.

     

    arkadij vjačanin
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Arkadij Vjačanin: Lepo je što smo postigli dogovor sa Proleterom

     

    Ovaj vrhunski plivač bio je u Hotelu „Vojvodina“ i ranije, pre pet godina, kada je prvi put došao u Srbiju. Boravio je u njemu tokom takmičenja.

     

    – Lepo je što smo uspeli da napravimo dogovor sa Plivačkim klubom Proleter i Draganom Radosavom, i što imamo priliku da učestvujemo na ovom takmičenju. Odluka da dođemo na miting u Zrenjaninu bila je obostrana. Kontaktirao sam Dragana Radosava i predočio mu ideju o našem dolasku na takmičenje. On je rekao da bi bilo lepo da dođe neko iz Francuske i da se plivači Proletera takmiče sa njima. Sada čekamo da Proleter dođe kod nas u goste – kazao je Vjačanin, uz napomenu da je i nakon odlaska iz zrenjaninskog kluba ostao u kontaktu sa ljudima iz Proletera, pre svega sa Draganom Radosavom i Draganom Jocićem.

     

    Arkadij napominje da bi bilo dobro da klub NC ALP’38 nastupa na više ovakvih internacionalnih takmičenja.

     

    – Za nas je ovaj plivački miting jedna vrsta treninga – naveo je Arkadij Vjačanin, koji trenutno sa suprugom živi u francuskom gradu Grenoblu, podno Alpa.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport