• Aleksandrovo dobilo atletski klub koji se zove „Mala pruga“ (Foto)

    Jedno malo selo u opštini Nova Crnja, Aleksandrovo, pre šest meseci dobilo je atletski klub. To je prvi i jedini atletski klub u opštini Nova Crnja.   – Klub je osnovan 26. aprila i nazvan je „Mala pruga“ – priča za portal zrenjaninski.com Saša Nikolić, trenutno pomoćni trener u klubu. – Vodili smo se idejom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Aleksandrovo dobilo atletski klub koji se zove „Mala pruga“ (Foto)

    Jedno malo selo u opštini Nova Crnja, Aleksandrovo, pre šest meseci dobilo je atletski klub. To je prvi i jedini atletski klub u opštini Nova Crnja.

     

    – Klub je osnovan 26. aprila i nazvan je „Mala pruga“ – priča za portal zrenjaninski.com Saša Nikolić, trenutno pomoćni trener u klubu. – Vodili smo se idejom da i deca u manjim sredinama imaju pravo da treniraju atletiku, jedan od bazičnih sportova. I samo nekoliko meseci nakon osnivanja, uz pomoć nedavno osnovanog Sportskog saveza opštine Nova Crnja, organizovali smo opštinsko takmičenje u atletici kog nije bilo više od 15 godina, kaže Nikolić.

     

    Takmičilo se oko 80 učenika iz svih pet škola opštine Nova Crnja (u Tobi je škola, na žalost, zatvorena).

     

    – Pokazalo se da ima jako talentovanih trkača – dodaje Nikolić. – Odlična stvar je bila što su đaci imali mogućnost, zahvaljujući saradnji sa atletskim klubom Proleter iz Zrenjanina, da isprobaju na atletskom poligonu start iz startnog bloka. Takođe, zahvaljujući ovoj saradnji, članovi kluba moći će da ponekad treniraju na stazi u Zrenjaninu.

     

    U klub su se već upisala 23 mališana, uglavnom iz Aleksandrova. Problem je što iz susednih mesta nema prevoza, ali se Nikolić nada da će opština možda naći neko rešenje.

     

    – Problem će biti i treniranje u toku zimskih meseci – ističe Nikolić. – Sada koristimo teren fudbalskog kluba Borac, a zimi nam preostaju termini subotom u fiskulturnoj sali. No, kako opština Nova Crnja ima iskustva sa prekograničnim projektima, možda se novac za izgradnju manje hale sa atletskom stazom od 200 metara pronađe u evropskim fondovima, zaključuje Nikolić.

     

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport