• Aleksa Lončarev od početka takmičarske karijere ne silazi sa postolja

    Zrenjaninac Aleksa Lončarev je student Rudarsko – geološkog fakulteta u Beogradu, a sportom se bavi dugi niz godina. Isprva je trenirao biciklizam, šest godina, i kao član zrenjaninske Ciklomanije je osvajao medalje na raznim takmičenjima. Bio je i član reprezentacije Srbije, ali se posle povrede kičme povukao iz ovog sporta. Onda se, nakon oporavka, posvetio […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Aleksa Lončarev od početka takmičarske karijere ne silazi sa postolja

    Zrenjaninac Aleksa Lončarev je student Rudarsko – geološkog fakulteta u Beogradu, a sportom se bavi dugi niz godina. Isprva je trenirao biciklizam, šest godina, i kao član zrenjaninske Ciklomanije je osvajao medalje na raznim takmičenjima. Bio je i član reprezentacije Srbije, ali se posle povrede kičme povukao iz ovog sporta. Onda se, nakon oporavka, posvetio kartingu.

     

    Danas je jedan od svega trojice Zrenjaninaca koji se profesionalno bave ovom sportskom disciplinom, pored Alekse Miloševa i Nenada Bečejca. U prethodnom periodu je vredno trenirao, a od ove godine počeo je da se takmiči za Automobilski karting sportski klub Fokus iz Bajine Bašte, s obzirom na to da u rodnom Zrenjaninu za sada ne postoji ovakav klub. Od tada, ovaj momak, rođen 3. juna 1996. godine, ne silazi sa postolja predviđenog za osvajače prva tri mesta. U četiri takmičarske trke, u koliko je do sada nastupao, uvek je osvajao neki od pehara.

     

    – Kartingom sam, više rekreativno, počeo da se bavim 2014. godine. Onda sam prošle godine kupio karting vozilo i počeo sam da treniram za aktuelnu sezonu. Iako sam imao dosta pehova, što u pretposlednjoj, što u poslednjoj trci, ova sezona za sada nije prošla bez pehara – priča Aleksa Lončarev za portal zrenjaninski.com.

     

    Na prethodnoj međunarodnoj trci u Jagodini, usled prenaduvanih guma na vozilu, Aleksa je proklizavao na stazi. Dogodilo se i to da ga je jedan od takmičara izgurao na travu. Međutim, uprkos svim nedaćama, Aleksa se nije predavao i nastavio je da vozi da bi, naposletku, završio kao trećeplasirani u trci u kojoj su učestvovali i karting vozači iz Srbije, Bugarske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

     

    – Iskreno se nadam nekom boljem plasmanu u sledećoj trci. A očekujem da će to biti prvo mesto. Daću sve od sebe – poručuje Aleksa, koji je do sada imao četiri profesionalne trke.

     

    aleksa lončarev
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Krajni cilj – profesionalni automobilista

     

    On očekuje da će sledeće godine nabaviti novije i bolje karting vozilo i da će krenuti putem evropske zone. A krajnji cilj mu je da postane profesionalni automobilista, poput Dušana Borkovića koji mu je jedan od uzora.

     

    – Kartingu me je privukao adrenalin. Možda ljudima koji ovo posmatraju sa strane to ne izgleda tako, ali je zaista moćan doživljaj voziti karting. Ubrzanje od nula do sto kilometara u ovim vozilima može se postići za svega četiri sekunde. S druge strane, ne bih ga svrstao u rizične sportove – objašnjava Aleksa.

     

    On navodi da jedanput sedmično ili jednom u dve nedelje trenira na stazama u Moto centru Ada Huja, u Kuli, Jagodini i Autokomerc karting centru u Beogradu. Ovaj uporni mladić ne odustaje od svojih snova.

     

    – Očekuje me Autokomerc trka u Beogradu, a iduće godine planiram da učestvujem u trkama u centralnoevropskoj zoni, u Italiji, Mađarskoj i Švajcarskoj. A životni cilj mi je, da kao i naš Borković, nastupam u TCR ili WTCC evropskim šampionatima – navodi Aleksa Lončarev.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport