• Ajredin Ajeti se okušao u novoj sportskoj disciplini i već briljirao

    U organizaciji Triatlon saveza Beograda, Sportskog kluba Sporticus i Srpske triatlonske unije, na terenima sa MTB stazom, na Košutnjaku, održan je „Jesenji Sporticus kros festival“. U sklopu tog takmičenja održan je i Kup Srbije u kros duatlonu, odnosno 4. kolo kros serije.   Na ovom takmičenju učešće je uzeo predstavnik SBU Borac iz Zrenjanina Ajredin Ajeti, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ajredin Ajeti se okušao u novoj sportskoj disciplini i već briljirao

    U organizaciji Triatlon saveza Beograda, Sportskog kluba Sporticus i Srpske triatlonske unije, na terenima sa MTB stazom, na Košutnjaku, održan je „Jesenji Sporticus kros festival“. U sklopu tog takmičenja održan je i Kup Srbije u kros duatlonu, odnosno 4. kolo kros serije.

     

    Na ovom takmičenju učešće je uzeo predstavnik SBU Borac iz Zrenjanina Ajredin Ajeti, koji je debitovao u ovom sportu. Kros duatlon, inače, jedna je od disciplina u okviru triatlona, i sastoji se od kros trčanja, kros vožnje MTB bicikla i kros trčanja.

     

    Na ovom takmičenju, disciplina se sastojala od 4 kilometra trčanja, tranzacije, prelaska sa trčanja na bicikl, vožnje bicikla 9 kilometara, tranzacije i trčanja 2 kilometra.

     

    Rezultat koji je Ajeti ostvario na debitantskom učešću je peto mesto u glavnoj trci, u konkurenciji takmičara preko 18 godina, dok je u konkurenciji AG2 (31-40 godina) zauzeo prvo mesto.

     

    Ajredin Ajeti

     

    Takođe, Ajredin Ajeti je učestvovao i na međunarodnom takmičenju u streljaštvu – Grand Prix Segedin 2018.

     

    Na ovom takmičenju je, u okviru klasičnog streljaštva, bila i disciplina Target Sprint, u kojoj su učešće uzeli i takmičari iz Srbije. Srbiju su predstavljali članovi novosadskog kluba Biatlon, beogradska Crvena zvezda i zrenjaninski Borac.

     

    Zrenjaninac Ajredin Ajeti je ostvario plasman na treće mesto pojedinačno i u mešovitom timu sa takmičarkom Biatlona Katarinom Vranješević.

     

    U narednom periodu SBU Borac će promovisati ovu zanimljivu disciplinu streljaštva i sporta, koja je sačinjena od naizmeničnog trčanja i gađanja.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport