Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Zrenjaninac Gvozden Bosić bez dinara snimio kriminalistički film! (Video)

gvozden bosić
Foto: Oreol Team

Bez pare i dinara, Gvozden Bosić, rodom Zrenjaninac, završio je snimanje filma pod radnim nazivom „Iza ničeg 2“, u kojem je režiser, scenarista i glavni glumac.

 

Film, kojem je potka krimi priča, sniman je na lokacijama u Novom Sadu, ali i u srednjem Banatu, i to u Sutjesci i Sečnju. Angažovani su glumci i statisti sa domaćeg tla. Bilo je među njima i nekoliko iz Sutjeske. Tim je ipak internacionalni, jer su se priključila i dvojica glumaca iz Rumunije, pa u filmu ima dijaloga i na rumunskom. A rolu je imala i devojka iz Tajlanda, koja boravi u Novom Sadu.

 

U stvaranju filma, inače, bilo je na razne načine angažovano više od 80 ljudi. I niko nije uzeo honorar.

 

– Verujem da smo uradili dobar posao i da će se na proleće pred publikom naći zanimljiva krimi priča. Imamo više od tri sata snimljenog materijala, koji sada preuzima iskusan montažer, sa angažmanom na inostranoj sceni. Verujem da ćemo na proleće imati dobar i zanimljiv film u trajanju od oko 70 minuta. Radnja filma je obračun krimi bandi, u izmišljenom gradu. On prikazuje surovu stranu kriminala. To nije frajerisanje, kako nam ga često predstavljaju u domaćim i stranim filmovima i serijama. Inače, nema mnogo vulgarnosti u našem prikazu, manje je psovki i bahatosti – objašnjava za portal zrenjaninski.com Gvozden Bosić, koji je i sam prijatno iznenađen da je posao oko filma najvećim delom uspešno i brzo završen.

 

 

Posao završen za četiri meseca

 

On je u ovaj poduhvat ušao sa prijateljima, bez prethodnog značajnijeg iskustva. Imao je samo jedno angažovanje kao statista, a zatim se sa četvoricom drugara oprobao u snimanju desetominutnog filma „Iza ničeg“, koji je premašio njegova očekivanja. Gvozden je po struci inženjer očuvanja životne sredine, radi u Centru za socijalni rad, a interesuje se i za alternativnu medicinu. Zbog toga je uplovljavanje u filmske vode nešto sasvim novo za ovog 33-godišnjaka.

 

– Ušli smo u projekat sa strepnjom, a onda je posao počeo da nas jednostavno gura napred. Sve je dobilo na brzini i odvijalo se sa lakoćom. Za četiri meseca završili smo posao. Istina je da je bilo mnogo improvizacije, nekada je scenario pisan na licu mesta, ili dan za dan, jer zbog nultog budžeta nikada nismo znali šta nas očekuje na terenu – priča Gvozden.

 

gvozden bosić
Foto: Promo

 

On je za pojedine scene pozajmljivao džipove i vozila od drugara, dobijao dozvole da snima u lokalima bez naknade, primao savete od iskusnih policajaca kod snimanja scena sa hapšenjima i sličnim akcijama… Ne spori da je možda i subjektivan u oceni urađenog i da će se prava slika dobiti tek nakon montiranja snimljenog materijala.

 

– Sa ljudima iz filmske branše već je dogovoreno da pregledaju film kada bude spreman za prikazivanje. Njihove sugestije biće nam od pomoći da ga doradimo. Osim toga, već planiram i  novi projekat, i to seriju od nekoliko epizoda, sa zahtevnom temom, smeštenom u peti vek posle Hrista – najavljuje Gvozden Bosić.

 

On je planirao da svoje ostvarenje premijerno prikaže u Novom Sadu, ali je u planu i projekcija u Zrenjaninu i eventualno Sutjesci, gde još uvek postoji bioskopska sala.

 

U nastavku pogledajte trejler za film “Iza ničeg 2”.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM