Foto dana Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

ZANIMLJIVA IDEJA: Otvoren “Knjižider” na kupalištu Peskara (Foto)

knjižider

Na gradskom kupalištu Peskara otvoren je poseban čitalački kutak pod nazivom “Knjižider”, sa željom da knjige budu dostupne svima, kao i da svi Zrenjaninci i gosti imaju kvalitetan odmor.

 

Ideja da se na ovaj način obogati kulturna ponuda grada na jednom od kupališta potekla je od Tanje Vuković, vlasnice ugostiteljskog objekta na Peskari. Inicijativu je prihvatila Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ i obezbedila početni fond od stotinak knjiga. Ove knjige svi zainteresovani posetioci mogu potpuno besplatno pozajmiti tokom boravka na plaži.

 

Početak lepe saradnje obeležila je zanimljiva ideja bibliotekara da knjige budu smeštene na pomalo neuobičajenom mestu. Umesto sa polica, knjige se mogu pozajmiti iz frižidera sa knjigama – „Knjižidera“. A moto zajedničke čitalačke kampanje glasi: „Rashladi glavu – otvori Knjižider“.

 

 

“Knjižider” je u subotu, 17. avgusta, otvoren na najlepši mogući način – uz igru i druženje sa najmlađim Zrenjanincima, na radionici koju su osmislili bibliotekari.

 

Deca su imala zadatak da u “Knjižideru” otkriju posebnu knjigu koju su sa bibliotekarima čitali. Nakon čitanja usledila je potraga za zakopanim blagom – kovčežićem u kom su se krile nagrade za sve učesnike u potrazi. Nakon radionice, deca su nastavila sa odličnim provodom, uz pesmu i ples sa Nikoletom Vidaković i članicama “Free Dance” studija.

 

„Knjižider“ sadrži veliki broj izdanja Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, odabranu beletristiku, kao i knjige za decu. Takođe, i svi sugrađani mogu doprineti da ponuda knjižnog fonda bude bogatija tako što će donirati neke od knjiga iz svoje kućne biblioteke. Prve donacije već su počele da pristižu. To znači da će ovo leto, i ona koja nas tek očekuju, biti u znaku kvalitetnih naslova na gradskoj plaži.

 

Radno vreme nove biblioteke na otvorenom je svakog dana od 9 do 21 čas.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM