Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Udomi, ne kupuj: Dule je vrlo umiljat i drag, a karakterističan je po uvijenom repiću

udomi ne kupuj

Informativni portal zrenjaninski.com i Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ ovog vikenda vam, u okviru akcije „Udomi, ne kupuj“, predstavljaju psa zvanog Dule.

 

Volonteri su Duleta pronašli u njivama, u nedođiji, gde je skapavao od gladi. Šanse da preživi bile su gotovo minimalne. Bio je mnogo uplašen i nije hteo da im priđe, ali su na kraju zadobili njegovo poverenje.

 

PROČITAJTE JOŠ: Udomi, ne kupuj: Ovom malom lepotanu hitno tražimo dom jer se ne nalazi na sigurnom

 

Volonteri su ga sklonili na sigurno i oporavili. Dobio je ime Dule.

 

Star je oko godinu dana i malog je rasta. Odlično se slaže sa drugim psima, a mačke ne dira.

 

Vrlo je umiljat i drag, a karakterističan je po uvijenom repiću, pa ga od milošte zovu i prasence.

 

Kastriran je, čipovan i vakcinisan protiv besnila.

 

Dom mu tražimo u Zrenjaninu i okolini, a pomoć u vidu hrane i troškova za vakcinaciju je uvek dobrodošla.

 

Ako želite da udomite Duleta ili da donirate hranu za životinje, kontaktirajte „Zelene šape“ putem Fejsbuka facebook.com/ZeleneSape ili pišite nama na redakcija@zrenjaninski.com

 

Podsetimo, u okviru akcije „Udomi, ne kupuj“, svake nedelje ćemo našim čitaocima predstaviti neku životinju o kojoj trenutno brinu „Zelene šape“, u nadi da ćemo joj svi zajedno obezbediti dom.

 

pas dule

 

Zašto udomiti, a ne kupiti psa?

 

1. Spasićete nečiji život.

 

2. Originalni su – što se tiče izgleda, ali i karaktera. U prihvatilištima, organizacijama i po ulicama je previše odbačenih pasa, što govori u prilog činjenici da je izbor prilikom udomljavanja pasa ogroman.

 

3. Mešanci su boljeg zdravlja od rasnih štenaca.

 

4. Udomljavanjem ne podržavate „kućna legla“, „farme pasa“ i ilegalne odgajivačnice kojih je u Srbiji preko 3.500, kao i tzv. štancere, kod kojih se kuja najčešće iscrpljuje do iznemoglosti i na kraju ukloni kada više ne može da rađa, a štenci odrastaju u kavezima, svinjcima i neadekvatnim uslovima bez potrebne socijalizacije, adekvatne veterinarske nege. Na štence se gleda kao na „potrošnu robu“.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

5. Jeftini su to jest besplatni. Što ne znači da ne bi trebalo unapred uračunati sve troškove oko novog člana porodice. Ne sme biti iznenađenje da psa treba vakcinisati, čipovati i da sterilizacija/kastracija košta.

 

Ne kupuj psa – udomi ga!

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak