Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Turistička organizacija i u 2020. promovisala potencijale ovdašnje sredine

turistička organizacija grada zrenjanina
Foto: volimzrenjanin.com

Turistička organizacija Grada Zrenjanina je u smanjenom obimu promovisala ovdašnje turističke potencijale. To je činila na retkim manifestacijama koje su organizovane u drugim gradovima.

 

Početkom godine, na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Grad Zrenjanin je uspešno predstavio svoje turističke kapacitete. Tom prilikom, zajednički, veoma posećen štand, imali su Turistička organizacija i Banja “Rusanda”. Organizovana je i veoma zapažena prezentacija u jednoj od sajamskih konferencijskih sala.

 

O turističkoj ponudi i resursima govorili su tadašnji gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina i direktorica Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Rusanda” Zorica Ćulibrk.

 

PROČITAJTE JOŠ: Turističku priču koja je bila veoma obećavajuća prekinula pandemija (Foto)

 

– Učestvovali smo i na festivalu „Vino i gastronomija“, koji je održan na Sava promenadi u Beogradu. Bili smo i učesnici festivala „Rogalj“ na Salašu 132 u Čeneju. Tamo je „Beloblatska kobasica“ osvojila zlatnu plaketu, kao najbolje organizovana manifestacija u Vojvodini. Na festivalu turističkih publikacija „Kofer slova 2020“, u Kruševcu, Turistička organizacija Grada Zrenjanina osvojila je drugo mesto za najbolju turističku mapu i za najbolju turističku publikaciju do 50 stranica. Osvojili smo i treće mesto za najbolju jednolisnu publikaciju i za reklamni turistički materijal – govori za portal zrenjaninski.com Sanja Petrović iz Turističke organizacije Grada Zrenjanina.

 

turistička organizacija grada zrenjanina
Foto: volimzrenjanin.com

 

U ovim uslovima teško je bilo šta planirati

 

Korona je učinila svoje i znatno redukovala planove i programske aktivnosti Turističke organizacije u našem gradu. U ovim uslovima teško je i planirati, ali Sanja Petrović napominje da se oni spremaju kao da će stanje biti redovno.

 

– Planom i programom rada za 2021. godinu Turistička organizacija Grada Zrenjanina predvidela je održavanje svih tradicionalnih manifestacija, kao i nekih novih. U planu je i rad na razvoju i unapređenju svih vidova turizma, a posebno nautičkog, biciklističkog i pivskog. Takođe, planirana je i promocija naših potencijala u drugim mestima u Srbiji i regionu, kroz nastupe na sajmovima, manifestacijama i samostalnim promocijama. Realizacija svih aktivnosti zavisiće od razvoja epidemiološke situacije – zaključuje Sanja Petrović.

 

Više fotografija sa zrenjaninskih manifestacija možete pogledati na sajtu volimzrenjanin.com

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM