Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Trudni konji najeli se duda: Panta Šiklja Nafta je jedan i neponovljiv (Video)

panta šiklja nafta

Zrenjaninski rokenrol ne može se zamisliti bez Nenada Pantića. Panta Šiklja Nafta, kako mu glasi umetničko ime, definitivno je jedan od simbola ovdašnje muzičke scene. Čuveni muzičar i zabavljač, začetnik poetskog pravca zvanog „udrilirizam“ i muzičar koji je predstavio tikvu kao muzički instrument, decenijama je oduševljavao publiku.

 

Baš zbog svog specifičnog humora Panta je sarađivao sa Rambom Amadeusom, često je gostovao na njegovim koncertima, a na jednom od albuma Antonija Pušića našla se i njihova zajednička pesma.

 

Međutim, Panta nije mogao da se izdržava od muzike, već je za život zarađivao kao radnik „Jugoremedije” koja je, u međuvremenu, propala i otišla u stečaj. Od tada, Pantić se, zajedno sa nekoliko stotina kolega iz ove farmaceutske kompanije, našao na ulici.

 

Nažalost, tada je Panta Šiklja Nafta postao i jedan od simbola surove tranzicije i stradanja zrenjaninske radničke klase.

 

Pročitajte još: Tarzan, Bond i holivudski filmovi imaju veze sa srednjim Banatom (Video)

 

Mnoge Zrenjanince je prenerazila činjenica da se svojevremeno među onima koji idu u Narodnu kuhinju po kuvane obroke nalazi i Panta Šiklja Nafta.

 

– Postao sam predstavnik nove sorte ljudi koji su korisnici Narodne kuhinje. Klasična sam žrtva tranzicije. Suviše sam star da bi me neko zaposlio, a suviše sam mlad da bih otišao u penziju. Ali, sam zato taman za Narodnu kuhinju – poručio je pre nekoliko godina Nenad Pantić.

 

Ovaj jedinstveni umetnik, na sebi svojstven način, svoje radničko poreklo sagledao je i kroz knjigu „Vidimo se na kazanu“, čiji je autor. Ponovo je to učinio kroz humor.

 

Kada smo već kod humora, prisetimo se Pantinog „Bećarca“. Ova pesma počinje stihovima: „Trudni konji najeli se duda, moja draga hoće da se uda“. Pa, sad recite, ko bi to bolje od Pante otpevao?

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz