Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Tradicionalni „Pastirski dan“ u Mužlji biće održan u subotu: Kad zamiriše ovčiji paprikaš

pastirski dan u mužlji

Tradicionalni „Pastirski dan“ u Mužlji biće održan u subotu, 7. oktobra, u ovom zrenjaninskom prigradskom naselju, najavili su organizatori iz Udruženja negovatelja starih običaja „Remus“.

 

Devetnaesti po redu „Pastirski dan“ u Mužlji, koji je međunarodnog karaktera, biće upriličen u prostorijama KUD „Petefi Šandor“.

 

PROČITAJTE JOŠ: U nedelju su trčali mladi i stari, profesionalci i rekreativci, ali i – pas Uglješa

 

Tog dana će, u 9 časova, početi takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša i pastirskih jela. Takođe, biće održano takmičenje za najukusniji slatki i slani kolač i najbolju domaću rakiju.

 

Manifestacija će biti zvanično otvorena u 10 sati uz bogat kulturno-umetnički program, a slede izložbe proizvoda iz domaće radinosti, zanimljive pastirske igre i još mnogo toga.

 

Proglašenje pobednika takmičenja za najukusniji slatki i slani kolač i najbolju rakiju, kao i dodela nagrada najuspešnijim kulinarima na programu je u 14 časova.

 

Od 20 sati sledi bal sa večerom, pićem i bogatom tombolom. Za dobru atmosferu biće zaduženi Zoltan Kendereši (Sused) i prijatelji.

 

Posetioci će tokom manifestacije moći po vrlo povoljnim cenama da kupe ovčiji paprikaš i mekike.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Podršku ovogodišnjoj manifestaciji pružili su Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i Fondacija „Bethlen Gábor“.

 

Most na Tamišu zaslužuje da bude proglašen za spomenik tehničke kulture

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak