Foto dana Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Tradicionalni “Pastirski dan” biće održan u subotu u Mužlji

pastirski dan u mužlji

Tradicionalna manifestacija „Pastirski dan“, ove godine 16. po redu, biće održana u subotu, 17. oktobra, u zrenjaninskom prigradskom naselju Mužlja.

 

– “Pastirski dan” je manifestacija čiji je cilj da održi sećanje na život nekadašnjih pastira i da promoviše tradicionalne vrednosti ljudi koji su živeli na ovim prostorima. Ove godine će biti održana uz poštovanje svih epidemioloških mera i u nešto skraćenoj verziji – kaže za portal zrenjaninski.com Mihalj Bačo, iz udruženja „Remus“, koje je organizator manifestacije.

 

Događaj će biti upriličen na otvorenom, u dvorištu „Petefija“ u Mužlji. U zatvorenom prostoru biće postavljena izložba radova posvećenih pastirskom životu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Akcija “Ava” i avantura “Lesi se vraća kući” od danas u bioskopu (Video)

 

– Biće održano takmičenje u kuvanju ovčjeg paprikaša i prikazane pastirske igre, a svoje umeće demonstriraće stare zanatlije. Moći će da se vidi kako se pustuje vuna, kako se pletu bičevi i pravi grnčarija. Posetioci će moći i da kupe pečene kobasice i langoške, a u ranim popodnevnim satima i ovčji papirkaš. Samo apelujemo na učesnike i posetioce da se pridržavaju svih propisanih mera – ističe Bačo.

 

Zvanično otvaranje „Pastirskog dana“ planirano je za 10.30 časova.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM