Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Svetski prvak u masažama Bogdan Budimir neraskidivo je vezan za Zrenjanin

bogdan budimir
Foto: Privatna arhiva

Novosađanin Bogdan Budimir, koji je osvojio dve zlatne medalje na internacionalnom takmičenju u masažama, održanom u Litvaniji, iako sa porodicim živi u Sremskoj Kamenici, gaji bliske veze sa Zrenjaninom. Otac mu je rođen u našem gradu, Bogdan se ovde krstio, a donedavno su mu u Zrenjaninu živeli i baba i deda.

 

– Baka je preminula prošle godine, pa je deda prešao da živi kod nas u Novom Sadu. Ranije smo svaki vikend išli kod njih na ručak, a imam i dosta prijatelja i kumove u Zrenjaninu. Prema Zrenjaninu ću uvek gajiti ljubav i imaću određenu povezanost sa njim – kaže na početku razgovora za portal zrenjaninski.com Bogdan Budimir, koji je, osim u Litvaniji, prvo mesto osvojio i na balkanskom takmičenju u masažama, održanom Inđiji.

 

PROČITAJTE JOŠ: Pogledajte njegove radove: Jedan od najboljih karatista Srđan Marić je i vrhunski fotograf

 

Bogdan Budimir je rođen 18. jula 2001. godine u Novom Sadu. Završio je Srednju medicinsku školu „7. april“, smer fizioterapeutski tehničar. Sada je na trećoj, završnoj godini Visoke strukovne škole – Internacionalnog centra za profesionalne studije „Iceps“ u Novom Sadu, smer fizioterapija, sa kojim će dobiti zvanje visokostrukovnog fizioterapeuta.

 

– Masažama sam počeo da se bavim 2016. kada sam upisao srednju školu. Imali smo taj predmet i jedini u razredu počeo sam da praktikujem da masiram prijatelje, rodbinu… Jednostavno sam to voleo da radim još kao mali. Imam jednu fotografiju iz 2003. godine na kojoj, kao dvogodišnjak, masiram dedu kada smo bili u Hrvatskoj na moru – kroz osmeh priča Bogdan.

 

bogdan budimir
Foto: Privatna arhiva

 

U mladosti se bavio mnogim sportovima

 

Mladi maser je trenutno angažovan u kozmetičkom i frizerskom salonu kod majke i tetke u Sremskoj Kamenici. Kada je potrebno, odlazi i na teren kod klijenata.

 

– Praktikujem svoju individualnu Bogdan masažu, koja sadrži elemente relaks, terapeutske i sportske masaže. Program kreiram na osnovu konstitucije klijenta. Prvo sa njim obavim kraći razgovor, kako bih čuo zbog čega je došao i čime se bavi. Kada legne na stomak i vidim položaj leđa i mišića, odredim da li će to biti masaža pretežno sa istezanjem, nekom kiropraktikom, laktovima, jačim ili slabijim pritiskom… Da li ćemo raditi i masažu lica kako bi se klijent malo opustio ili ćemo više raditi eliminaciju mlečnih kiselina, takozvanih „čvorova“ – objašnjava naš sagovornik.

 

Bogdan se, inače, u mladosti bavio mnogim sportovima, što mu takođe pomaže u današnjem poslu. Bio je fudbalski golman, trenirao je kajak, išao u školicu DIF-a, oprobao se i u košarci. Najveće uspehe ostvario je u džudou i džiu-džici. U tim borilačkim sportovima je osvajao više zlatnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

 

– Imao sam vrlo dobrog trenera koji nas je stalno podsećao da je to borilačka duhovna veština, da moramo uvek da se poklonimo i da imamo poštovanje prema protivniku i tom sportu. To sam uspeo da spojim sa masažama jer i jedno i drugo dolazi iz tela i ima veze sa našim duhom – ističe Bogdan.

 

bogdan budimir
Foto: Privatna arhiva

 

Putovanja su mu najveća strast

 

On napominje da je, nažalost, zbog posla puno svojih hobija morao da ostavi po strani. Danas mu je najbitnije da očuva ruke i šake, da ne bi došlo do povreda.

 

– A ja sam, baš suprotno, voleo sportove koji su dinamičniji i ekstremniji. Voleo sam da sviram i gitaru, ali se od toga stvaraju žuljevi na prstima, što ne bi prijalo mojim klijentima. Vožnju motora sam takođe ostavio po strani. S vremena na vreme provozam kvad, a volim i bilijar. Međutim, putovanja su mi najveća strast. Volim da putujem sa devojkom, prijateljima i porodicom. Voleo bih da obiđem što više država jer su to uspomene koje ostaju za ceo život. Pare koje potrošim na putovanja nisu bačene, pošto svaki put nešto novo naučim i lepo se provedem – kaže Bogdan.

 

Ovaj mladić ima puno planova za budućnost. Neki od njih su da se usavršava u poslu kojim se bavi.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Želim da nastavim sa edukacijama, jer sam još uvek mlad, kao i da eventualno završim master. Voleo bih da jednog dana držim edukacije i imam svoj privatni terapeutski spa centar. Takođe, želja mi je i da imam ekipu koja će raditi zajedno sa mnom i promovisati masaže i zdrav život. Plan mi je i da ostanem u Srbiji, jer vidim budućnost ovde. Želim da ostanem sa svojim prijateljima i familijom. Volim ovu zemlju i mislim da svako može da uspe ko iole ima ambicije, ko je vredan i ko veruje u sebe – završava razgovor Bogdan Budimir, koji će ove godine nastupiti na balkanskom takmičenju, ali i Svetskom prvenstvu u masažama, koje se održava u Kopenhagenu od 30. juna do 2. jula.

 

bogdan budimir
Foto: Privatna arhiva

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.