Slobodno vreme YSLAJDER

SVETLOPIS – ŠKOLA FOTOGRAFIJE POČINJE SA RADOM

Foto: Igor Nađ

ZRENJANIN – Zrenjanin je grad sa bogatom i značajnom tradicijom fotografije. Danas se može reći da je fotografija popularnija i dostupnija nego ikada. Često vlasnici fotoaparata nemaju vremena ili dovoljno predznanja da bi iskoristili pun potencijal foto opreme koju poseduju.

 

Foto: Igor Nađ

 

Da bi premostili ovaj jaz između dostupnosti i umeća korišćenja Tibor Arva i Igor Nađ, u saradnji sa studijom „Diginet“, u petak su promovisali svoj projekat škole fotografije „SvetlOpis“. Uvodnom predavanju prisustvovala je brojna publika, kako početnici u oblasti fotografije, tako i kolege sa više godina iskustva.

 

Tibor Arva, fotograf sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti analogne, ali i digitalne fotografije, predstavio je plan i program osnovog kursa fotografije u trajanju od dva meseca za početnike, koji čak ne moraju da imaju svoj aparat (jer će im tokom kursa biti dostupni aparati za vežbu) i najavio neke od naprednih kurseva za one koji su već savladali osnovim znanjima i interesuje ih studijska, komercijalna ili art fotografija.

 

Foto: Igor Nađ

 

Nakon uvodnog dela o kursu, Tibor je održao kratko predavanje o okviru, kadru, „početku i rodnom mestu“ fotografije koji kasnije određuje sve ostale aspekte konačnog izgleda fotografije. Namerno nazvana „SvetlOpis“, škola fotografije će osim tehničkog dela insistirati na priči i narativnom momentu u fotografiji.

 

Uvodni kurs fotografije održavaće se paralelno četvrtkom i petkom u 19 časova, u prostorijama „Digineta“, u ulici Đure Jakšića 14, kako bi svi polaznici mogli da prilagode termine svom slobodnom vremenu. Iako je škola bazirana na komercijalnim osnovama, prvo predavanje je bilo besplatno i organizovaće se još radionica otvorenog tipa a u saradnji sa Crvenim krstom i drugim humanitarnim organizacijama njihovi aktivisti učestvovaće besplatno na svim časovima škole fotografije.

Podeli članak
sinovoz
FAM