Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Sutra će gradom proći fijakeri sa kojih će se deliti besplatno pivo

povorka fijakera
Foto: Zoran Bogaroški

Pandemija koronavirusa mnogima je poremetila ovogodišnje planove. Dovela je do otkazivanja brojnih događaja, pa čak i tradicionalnih koji su do sada održavani bez pauze. Jedan od njih su i zrenjaninski “Dani piva”.

 

Manifestacija koju za sedam dana poseti oko pola miliona ljudi i koja predstavlja svojevrsni brend grada na Begeju ovog leta trebalo je da bude organizovana po 35. put. Međutim, organizatori su, rukovodeći se preporukama struke, odlučili da zbog aktuelne epidemilološke situacije odlože “Dane piva” za neko bolje vreme. Baš kao što su otkazani ili odloženi i drugi veliki događaji u Srbiji, poput novosadskog Exit-a, beogradskog Beer festa, ili Sabora trubača u Guči.

 

Ipak, u utorak, 25. avgusta, u 10 časova, na dan kada je trebalo da počnu  35. po redu „Dani piva“, sa Trga slobode će krenuti fijakeri. Oni će obići sve gradske mesne zajednice, kao i javna preduzeća i ustanove koje učestvuju u samoj organizaciji manifestacije. Tom prilikom će devojke obučene u narodne nošnje prolaznicima deliti „Zrenjaninsko pivo“.

 

PROČITAJTE JOŠ: Napravi sendvič za legendu i osvoji vredne Dijamant poklone!

 

Na Gradskoj kući biće postavljen video bim. Na njemu će se prikazivati filmovi, odnosno retrospektiva „Dana piva“ iz ranijih godina.

 

– Na ovaj način ćemo se, bar simbolično, podsetiti kako je to bilo prethodnih godina. Nadamo se da će se ova situacija brzo okončati i da ćemo se uskoro ponovo družiti na “Danima piva” – kaže za portal zrenjaninski.com direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina Zoran Ljubotina.

 

Organizatori ističu da će se ovom prilikom poštovati sve epidemiološke mere.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM