Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Priča iz Srpskog Itebeja: Kristijan Kovač gaji veliku ljubav prema konjima

kristijan kovač

Kristijan Kovač živi i radi u Srpskom Itebeju i ima jednu veliku ljubav. A to su dobri konji. Trenutno u štali ima dva rasna lipicanera.

 

– Dve kobile lipicanerke, sa svim papirima, kupio sam dok su bile ždrebice, jer sam hteo da ih lično naučim svemu što treba da znaju. I u tome sam uspeo – priča Kristijan Kovač za portal zrenjaninski.com.

 

Konje je, kaže Kristijan, nekada u Srpskom Itebeju imala svaka druga kuća, a sada se oni koji ih imaju mogu prebrojati na prste jedne ruke.

 

Naš sagovornik svoje lipicanerke voli da upregne u fijaker.

 

PROČITAJTE JOŠ: Adrian Baloš od starih fotoaparata pravi jedinstvene stone lampe (Foto)

 

– Želeo sam da imam i fijaker, pa sam ga pre desetak godina kupio ovde u selu. Fijaker je star oko 80 godina. I kada sam ga kupio bio je u dobrom stanju, a i ja ga pažljivo čuvam i održavam. Volim da imam fijaker i da u njega upregnem svoje konje. Najviše sebi za dušu, ali vrlo često fijaker i konje traže mladenci za svadbe – priča Kristijan i dodaje da sada u Srpskom Itebeju postoje samo dva fijakera koja su u „voznom stanju“.

 

kristijan kovač

 

Upregne fijaker za svoju dušu

 

Da bi zadovoljstvo bilo kompletno, Kristijan je kupio i svu potrebnu opremu.

 

– Morao sam da idem u Rumu, kod tamošnjeg sarača, da nabavim opremu. Toliko je sada to retkost. Imam odelo, kecelju, rukavice, bič, opremu za lipicanerke – navodi naš sagovornik.

 

Kristijan je vredan mlad čovek. Zaposlen je u selu, a sa roditeljima u štalama drži i, kako kaže, belu marvu – junad u tovu.

 

Ipak, ono malo slobodnog vremena koje mu preostane najviše voli da provede timareći svoje lipicanerke, kao i da ih, kad je prilika, ili tek za svoju dušu, upregne u fijaker i provoza selom.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz