Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Predstavljeni još neki detalji u vezi sa predstojećim „Danima piva“

dani piva

Programski sadržaji i učesnici u programu tradicionalne zrenjaninske manifestacije „Dani piva“ najavljeni su danas, na konferenciji za novinare u Gradskoj bašti.

 

Ovogodišnji „Dani piva“ održaće se od 26. avgusta do 1. septembra. U programskoj šemi su brojni i sadržajni događaji zabavnog i sportskog karaktera, ali i kulturna dešavanja, dečji programi, radionice, predstave, edukativni programi, naučno – stručni skupovi…

 

Moderator konferencije za medije bila je portparolka ovogodišnje manifestacije Aleksandra Đukić. Ona je podsetila da su „Dani piva“ od ove godine uvršteni na mapu evropskih festivala. Đukić je najavila i da će javni medijski servisi Vojvodine i Srbije prenositi uživo subotnji koncert Dama Evrovizije, kojima će pratnja biti Zrenjaninska filharmonija i novosadski „Big bend“.

 

Pročitajte još: Festival alternativnog zvuka „Zrenjanin zove“ okupiće osam izvođača

 

Novinarima su se obratili i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, direktor Turističke organizacije Zrenjanina Zoran Ljubotina, ali i učesnici u muzičkom delu programa manifestacije.

 

– Mi Zrenjaninci možemo biti ponosni na ovu manifestaciju koja se održava 34. put. Verujem da će nas poslužiti vreme ove godine i da ćemo oboriti rekord od pola miliona posetilaca. Verujem da ćemo privući mnogo gostiju, a dešavanja će se odvijati na 40 lokacija. Bićemo centar događaja u Srbiji, ali i u regionu, jer nam javljaju da već ima prijavljenih desetak autobusa iz Temišvara za dolazak na manifestaciju – najavio je Janjić.

 

On je istakao da će posebna pažnja biti posvećena bezbednosti učesnika i posetilaca.

 

Velika stvar biti na mapi evropskih festivala

 

Zoran Ljubotina je ocenio da su se Turistička organizacija Grada Zrenjanina i organizacioni odbor manifestacije pripremili dobro za događaj koji je veoma značajan za promociju grada na Begeju.

 

– Velika je stvar biti na mapi evropskih festivala. To je za nas sada velika obaveza i izazov da budemo još bolji i istrajniji. Ove godine okupićemo vrh domaće estrade i uz lepo vreme imaćemo pravi spektakl. Mi smo u promociji manifestacije odradili i Temišvar i Herceg Novi, pa očekujemo goste sa tih destinacija – naglasio je Ljubotina.

 

Kiki Lesendrić, koji će nastupiti u sredu, 28. avgusta, od 23 časa, na Žitnom trgu, izrazio je zadovoljstvo što je deo manifestacije u gradu u kojem je odrastao, jer mu je baba iz grada na Begeju.

 

– Pamtim zrenjaninsko pivo u vreme kada je bilo najbolje. Ovo je i grad rokenrola i muzike i čast mi je da budem deo ove priče – zaključio je Lesendrić.

 

dani piva
Foto: Zoran Bogaroški

 

„Dani piva“ jedna od retkih manifestacija koja promoviše i kulturu

 

A Fedor Vrtačnik, dirigent novosadskog Big benda, koji sarađuje sa svetski poznatim imenima iz sveta muzike, istakao je da su „Dani piva“ jedna od retkih manifestacija koja promoviše i kulturu, i podržava mlade muzičare, kao i rad gradske filharmonije. To je značajno ne samo u lokalnim okvirima, već i na nivou države, naglasio je on. Vrtačnik je najavio zajednički nastup Big benda, Zrenjaninske filharmonije i četiri pevačice. U pitanju su Nevena Božović, Jelena Tomašević, Saška Janković i Bojana Stamenov, koje su našu zemlju predstavljale na „Pesmi Evrovizije“.

 

O već tradicionalnom otvaranju manifestacije na glavnom gradskom trgu, uz koncert Zrenjaninske filharmonije, govorio je njen direktor Roman Bugar.

 

– Zahvaljujem se gradonačelniku Janjiću i na pozivu i na podršci da se Zrenjaninska filharmonija ove godine pojavi u dva dana manifestacije. Imaćemo dva koncerta koji će zadovoljiti i ljubitelje klasične muzike i pop muzike. Prvi koncert biće pod nazivom „Biseri klasične muzike“. Dirigovaće Mikica Jeftić, uz soliste Vasu Stajkića, Pamelu Kiš Ignjatov i Višnju Popov. A na predlog maestra Fedora Vrtačnika, sa kojim odlično sarađujemo, naše solistkinje učesnice Evrovizije, pevaće bisere pop muzike, domaće i strane – najavio je Bugar.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM