Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Povorka fijakera pošla iz Gradske bašte da najavi „Dane piva“ (Foto)

povorka fijakera
Foto: Zoran Bogaroški

Po tradiciji, i ovi 34. „Dani piva“ u Zrenjaninu otvoreni su povorkom fijakera. Oni su defilovali gradom i točili „tečni hleb“ sugrađanima, uz poziv da prate programske sadržaje manifestacije.

 

Povorka je krenula iz Gradske bašte. Ispraćaj su priredili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, i neizbežni glumac Prvoslav Zakovski Zaka, kao pozivar i zdravičar. Ovaj put u zdravici je šaljivo apelovao na gradsku vlast da izgradi bar dva „pivotornja“, iz kojih bi se građanstvu točilo pivo.

 

Gradonačelnik Janjić je naglasio da se lokalna samouprava potrudila da na najbolji mogući način organizuje najveću gradsku manifestaciju.

 

– Samo da nas posluži lepo vreme, a mi smo se pobrinuli za sve ostalo. Imaćemo mnoštvo izvođača na 40 lokacija. Očekujemo pola miliona posetilaca. Ove godine idemo i sa projektom „Zrenjaninsko pivo“, zajedno sa Karlsbergom. Dva dinara od svake prodate flaše ide u fond za izgradnju kraft pivare u krugu stare pivare. Na taj način obnovićemo i proizvodnju piva u našem gradu – napominje Janjić.

 

 

Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina, naglasio je da je ova manifestacija svojevrsni brend Zrenjanina.

 

– Očekujemo veliki broj posetilaca, sa uverenjem da će iz Zrenjanina otići sa najlepšim utiscima. Program je raznovrstan. Imamo najbolje izvođače i očekujemo veliku posetu i na Trgu slobode i na Žitnom trgu. Kao i na ostalih četrdesetak lokacija. Maksimalno smo angažovani i rezultati neće izostati – uveren je Ljubotina.

 

On je podsetio da su „Dani piva“ od ove godine i na prestižnoj evropskoj mapi festivala.

 

U ponudi preko stotinu vrsta piva

 

Zvanično otvaranje i prvi koncerti zakazani su za naredno veče, 27. avgust. Program će se odvijati na 40 gradskih lokacija. Pored nastupa popularnih izvođača, u planu su brojna dečija, gastronomska, sportska i kulturno – umetnička dešavanja.

 

Prema proceni, u ponudi će se naći preko stotinu vrsta piva, među njima i raznovrsna kraft piva.

 

Kompletan program pogledajte na zvaničnoj stranici „Dani piva Zrenjanin“.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.