Slobodno vreme

POSETIOCIMA POSLUŽENO HILJADU LITARA RIBLJE ČORBE (FOTO)

Pobednik tradicionalnog “Zlatnog kotlića – Memorijala Đula Farkaš” je Radovan Subin iz Kikinde, dok su drugo i treće mesto osvojili Nebojša Barać iz Ečke i Janoš Kalai – udruženje “Da se ne zaboravi” iz Kikinde. Pobednik je nagrađen sa sedam dana boravka u mađarskoj banji Morahalom.

Davor Štefanek i Željko Trajković
Davor Štefanek i Željko Trajković

U takmičenju je učestvovalo ukupno 17 ekipa iz više mesta, a u pitanju su pobednici raznih drugih nadmetanja.

Tradicionalni “Zlatni kotlić – Memorijal Đula Farkaš”, koji je danas upriličen na Trgu slobode, svečano je otvorio rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje na upravo završenim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. On se na binu popeo u društvu predsednika Rvačkog saveza Srbije Željka Trajkovića.

– Kada sam odlazio iz Zrenjanina, obećao sam da ću doneti medalju iz Brazila i to obećanje sam i ispunio. Nekoliko godina sam, kao rvač Proletera, proveo u Zrenjaninu, bile su to lepe godine, i slobodno mogu da kažem da se osećam kao Zrenjaninac – poručio je okupljenima Davor Štefanek.

Bogato posluženje za posetioce
Bogato posluženje za posetioce

Goste, među kojima su bili i republički i pokrajinski funkcioneri, kao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, pozdravio je i domaćin ovog kulinarskog takmičenja Aleksandar Farkaš, napominjući da nastavlja tradiciju koju je započeo njegov otac Đula Farkaš.

U ogromnom kazanu, od 1.000 litara, kuvana je riblja čorba, koja je kasnije besplatno poslužena posetiocima, a u ovom događaju je učestvovalo i Ribarsko gazdinstvo “Ečka”.

Podeli članak
sinovoz
FAM