Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Posetioci Carske bare moći će da iznajme bicikle, električne bicikle i kanue

kanui carska bara
Foto: Rezervati prirode

Ustanova „Rezervati prirode“ iz Zrenjanina saopštila je danas da će ove sezone biti unapređena turistička ponuda u Specijalnom rezervatu prirode „Carska bara“.

 

Kako je navedeno u saopštenju za javnost, Grad Zrenjanin je finansirao nabavku bicikala prilagođenih vožnji u prirodi, koje će posetioci moći da iznajme. Nabavljeni su i električni bicikli, namenjeni starijim posetiocima, kao i pet kanua za rentiranje i samostalnu vožnju posetilaca po Starom Begeju.

 

PROČITAJTE JOŠ: Udomi, ne kupuj: Čupko je izrastao u prelepog psa, vrlo je druželjubiv i pametan

 

„Zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, nabavili smo i dva nova vanbrodska motora marke Jamaha. Iz sredstava, koja je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, do sada je kupljen novi čamac za prevoz do 12 putnika. Time se povećavaju kapaciteti za prevoz turista. Obezbeđeni su i dvoosovinska prikolica i autoprikolica za čamce, takozvani lafet za dežurni čamac“, kažu u „Rezervatima prirode“.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

U ovoj ustanovi navode da su tokom zime i početkom proleća sproveli niz akcija kojima su u velikoj meri otklonjeni uočeni nedostaci tokom prve godine upravljanja Specijalnim rezervatom prirode „Carska bara“.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak