Foto dana Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Ovogodišnja “Grmečlijada” u Žitištu okupila učesnike sa svih strana (Foto)

grmečlijada
Foto: zitisteonline.com

Sportsko-zabavna manifestacija „Grmečlijada“, treća po redu, održana je u nedelju u Žitištu, u organizaciji Zavičajnog udruženja „Podgrmeč“.

 

Učesnici su se nadmetali u malom fudbalu, nadvlačenju konopca, bacanju kamena s ramena i skoku u dalj.

 

Prvo mesto u skoku u dalj osvojio je Pavle Mijatović, drugoplasirani je bio Danijel Mirčić, a treće mesto zauzeo je Jovan Mijatović.

 

PROČITAJTE JOŠ: Održan vašar u Bašaidu a na vašaru nema čega nije bilo (Foto)

 

Pavle Mijatović bio je pobednik i u disciplini bacanje kamena s ramena. Drugo mesto osvojio je Marko Gligić, a treće Aleksandar Đurđević.

 

grmečlijada
Foto: zitisteonline.com

 

U nadvlačenju konopca, u muškoj konkurenciji, prvi su bili “Jarani”, drugo mesto osvojila je ekipa Žitišta, a treće “Španović transport”.

 

I dame su pokazale zavidnu snagu u ovoj disciplini, pa je tako ekipa “Podgrmeča” zauzela prvo mesto u ženskoj konkurenciji, dok je drugo mesto pripalo timu “Grmeča”.

 

U malom fudbalu, prvo mesto zauzela je “Sana” iz Stare Pazove, na drugoj poziciji našao se “Španović transport”, dok je trećeplasirani bio “Zus Grmeč” iz Banja Luke.

 

grmečlijada
Foto: zitisteonline.com

 

– Na ovaj način negujemo tradiciju naroda Grmeča i Podrgrmeča, i cele naše Krajine. Ove godine su došli ljudi sa svih strana i nadam se da će ovo postati tradicija – kazao je predsednik udruženja “Podrgmeč” Duško Kočalka.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Treća „Grmečlijada“ je imala i humanitarni karakter. Naime, na manifestaciji su prodavane majice i na taj način je prikupljeno 26.000 dinara, a novac će biti uplaćen za lečenje mališana Milana i Miloša Praštala iz Žitišta.

 

Za dobru atmosferu pobrinula se krajiška grupa “Princip”.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM