Slobodno vreme

Otac i sin postali prvaci Evrope u vazduhoplovnom modelarstvu!

bojan i svetozar gostojić
Foto: Vazduhoplovni savez Srbije

Otac i sin Svetozar i Bojan Gostojić, članovi Aero kluba „Zrenjanin“, kao članovi reprezentacije Srbije, osvojili su prvo mesto na Evropskom prvenstvu u vazduhoplovnom modelarstvu, koje se održava u Mađarskoj od 23. do 30. jula!

 

Reprezentaciju Srbije, pored Svetozara i Bojana Gostojića, čini i Radoje Blagojević iz Aero kluba „Vojka“.

 

Njih trojica, nakon što su prošle godine osvojila svetski tron, pokazala su da su neprikosnovena u kategoriji slobodno letećih modela F1B (modeli na pogon gumom) i sada su izvojevala pobedu od ukupno 26 evropskih reprezentacija.

 

Takođe, u pojedinačnom plasmanu, izuzetan uspeh i vicešampionsku poziciju postigao je Svetozar Gostojić iz Aero kluba „Zrenjanin“, od ukupno 75 takmičara, nakon sedam regularnih turnusa i dva dodatna.

 

Reprezentativci Srbije su iza sebe ostavili na drugoj poziciji Letoniju i na trećoj poziciji Poljsku, dok je pojedinačno najbolji bio Albert Bulatov iz Rusije, ispred Svetozara Gostojića na drugom mestu i Pavela Lomova na trećem mestu.

 

Bojan Gostojić je pojedinačno osvojio 21. mesto, iako je u sedam turnusa imao samo jedan rezultat za sedam sekundi manji od maksimalnog.

 

Podeli članak
sinovoz