Slobodno vreme YTOP

ONI ĆE NASTUPITI NA PETROVGRADSKOM ROCK ‘N BEER FESTU

Petrovgradski Rock ‘n Beer Fest biće održan u petak i subotu, 14. i 15. jula, u Kino bašti, u centru Zrenjanina, a mi vam ovom prilikom predstavljamo bendove koji će nastupiti na festivalu.

 

petrovgradski rock 'n beer fest

 

Prve večeri očekuju nas nastupi bendova Bitange, Mortal Kombat i Deca loših muzičara.

 

“Bitange” su muzički sastav iz Apatina, koji je nastao u decembru 2010. godine. Momci sviraju punk – rock i oni koji su ih slušali uživo kažu da možete očekivati odličnu svirku.

 

“Mortal Kombat” je metal/pank bend iz Beograda, oformljen 2009. godine, baziran na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima koji na satiričan način opisuju viđenje modernog društva i okruženja u kome živimo. Pesme po kojima se bend “Mortal Kombat” prepoznaje jesu: “Nemoj biti emo”, “Hipsteri”, “Evrovizija”, “Post’o sam metalac” i “Teški metal”.

 

Grupa “Deca loših muzičara” je počela sa radom 1988. godine. Tokom prvih godina rada predstavljaju jedan od najperspektivnijih novih domaćih sastava, ali im isprekidana diskografija koči karijeru. Debi LP “Dobar dan” snimaju u produkciji Vlade Žeželja početkom 1992. godine, ali se ploča pojavljuje tek godinu dana kasnije. Sa obradom pesme “Let There Be Rock” grupe AC/DC pojavljuju se na kompilacijskom CD-u “Ovo je zemlja za nas?!?” (BOOM 93 1997.). Na disku “Nas slušaju svi, mi ne slušamo nikoga” (Radio lndex 1997.) uvršćen je koncertni snimak pesme “Dobar dan” sa njihovog akustičarskog nastupa u Domu omladine održanog krajem 1996. godine, a tu je i pesma “Vi što maštate o sreći” koju su snimili sa Rambom Amadeusom.

 

petrovgradski rock 'n beer fest

 

U subotu, 15. jula, na Petrovgradskom Rock ‘n Beer Festu nastupiće bendovi Satelit, Atheist Rap i Đura i Mornari.

 

Posetioci Lion pub-a, koji je uz štampariju i marketing kuću “Diginet”, i organizator Petrovgradskog Rock ‘n Beer Festa, imali su priliku već da slušaju grupu “Satelit”, a kada je reč o “Atheist Rap”-u, ova pank – rok grupacija je osnovana davne 1989. godine u Novom Sadu. Punu afirmaciju su doživeli već debi albumom “Maori i Crni Gonzales” (1993). Svirali su proteklih godina na svim većim i značajnijim festivalima u regionu, a binu su delili i sa bendovima kao što su NOFX, Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited i Green Day. Posle skoro tri decenije stvaralaštva, uz koje su odrastale mnoge generacije na ovim prostorima, članovi “Atheist Rap”-a ne posustaju. Naprotiv, koncertno su izuzetno aktivni.

 

Bend “Đura i Mornari” već duže vreme postoji na srpskoj muzičkoj sceni i radi sa uspehom. U svetu je ekspanzija World Music latino zvuka, kao i veselih mediteranskih pesama. “Đura i mornari” se takvim zvukom bave već više od dvadeset godina. Uz sve to se odlično uklapa i urbana beogradska poezija Vladimira Đurića Đure ili Đure Mornara.

 

Petrovgradski Rock ‘n Beer Fest organizuju Lion pub i štamparija i marketing kuća “Diginet”, uz pokroviteljstvo PerSu marketa i njihovog brenda “Petrovgradska kobasica”.

 

Na festivalu će publika moći, osim u dobroj svirci, da uživa u pedesetak vrsta piva, od onih najpoznatijih svetskih, do proizvoda koje nudi domaća craft scena.

 

Ulaznice se mogu kupiti u Lion pub-u, ili na dan festivala na ulazu u Kino baštu. Dvodnevna karta košta 500 dinara, a ulaznica za jedan dan 300 dinara.

Podeli članak
sinovoz
FAM