Foto dana Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Održano 67. Otvoreno padobransko prvenstvo na aerodromu “Ečka” (Foto)

otvoreno padobransko prvenstvo srbije

Tokom vikenda, 21. i 22. avgusta, na sportskom aerodromu “Ečka”, kod Zrenjanina, održano je 67. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije.

 

Organizatori takmičenja bili su Vazduhoplovni savez Srbije i Aeroklub “Zrenjanin”, a kompanija „Gomex“ je imala čast da svojom podrškom i prisustvom uveliča ovo prvenstvo.

 

PROČITAJTE JOŠ: Spisak venčanih: Šest parova pred matičarem izgovorilo sudbonosno DA

 

Najbolji padobranci iz Srbije i regiona takmičili su se u disciplini skokovi na cilj, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. U nadmetanju su učestvovali takmičari iz Aerokluba “Zrenjanin”, Padobranskog kluba “Arhistratig” iz Beograda, Aerokluba “Špiro Mugoša” iz Podgorice, Vazduhoplovnog kluba “Skydive” iz Banja Luke, Padobranske ekipe Vojske Srbije “Nebeske vidre” i Aerokluba “Naša krila” iz Paraćina.

 

otvoreno padobransko prvenstvo srbije

 

Sa visine od 1.000 metara padobranci su skakali iz helikoptera i vršili doskok na senzor prečnika samo 34 centimetara, sa strogim centrom prečnika od samo dve centimetra.

 

U nedelju je održana svečana ceremonija zatvaranja takmičenja, kao i dodela nagrada i sportskih priznanja takmičarima.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Mnogobrojni posetioci su na aaerodromu “Ečka” imali priliku da uživaju gledajući pravi spektakl na nebu. Jer, to 67. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije jeste u punom smislu te reči.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM