Slobodno vreme

Odrastanje uz psa je dragoceno, ne uskraćujte deci tu sreću

Aristo pets
Foto: Pixabay

Fotografije dece sa kućnim ljubimcima pouzdano su fotografije koje i najtvrđa srca potpuno razneže. Zašto da vas raznežuju tuđe fotografije kad možete sami da stvarate svoje uspomene.

 

Jeste da se kaže da je pas najbolji čovekov prijatelj, ali je sasvim sigurno da su deca i kućni ljubimci najslađi – najveći prijatelji na svetu.

 

Odrastanje uz psa za one koji su imali tu sreću neprocenjivo je.

 

Aristo pets
Bogat izbor hrane za kućne ljubimce u prodavnici Aristo pets (Foto: Zoran Bogaroški)

 

Ako imate mogućnost, nemojte uskratiti svom detetu takvu sreću. Vratiće vam se višestruko. O tome svedoči sam život, ali i stručnjaci imaju šta da kažu.

 

Život sa psom vaše dete naučiće odgovornosti, empatiji, osećanju koje nam sve više nedostaje.

 

Između deteta i psa stvara se osećaj bezuslovne ljubavi: neka se javi neko kome to osećanje nije potrebno kao vazduh i voda.

 

Pas je prijatelj, zaštitnik, neko o kome se staramo i ko bez naše pomoći neće moći da opstane. Stvaranje takve veze neophodno je za formiranje zdrave, emocionalno čvrste i stabilne odrasle osobe.

 

Istraživanja su pokazala da pas u kući može predstavljati veliku podršku detetu, da umanjuje anksioznost kod dece, a posebno je dobro što psi utiču na hiperaktivnu ili agresivnu decu.

 

O igri da ne govorimo: vama ponekad može biti dosadno da se poigrate sa detetom, ali psu nikad neće dosaditi. Ko će sto puta vratiti lopticu koju dete baci? Vi? Hm… Ali pas sigurno hoće i to sa jednakim zadovoljstvom i radošću, kako prvi tako i stoti put.

 

Odluka o tome da pas postane deo života porodice, za mnoge nije laka i nije jednostavna. Bolje je dobro razmisliti, odvagati pa odlučiti. Poštenije je odlučiti da niste spremni za psa, bez obzira na sve privilegije koje život sa njim donosi, nego biti neodgovorni vlasnik.

 

Aristo pets
Foto: Zoran Bogaroški

 

Zato se pre nego što nabavite psa, dobro informišite. Danas to bar nije teško.

 

Ako se odlučite da vašem detetu priredite jednu od, verujte, najvećih radosti u životu, znajte da ćete na tom veselom i dugačkom putu imati još jednog velikog prijatelja.

 

To je ARISTO PETS, specijalizovana prodavnica za kućne ljubimce, koja se nalazi u Aviv Parku Zrenjanin.

 

U ARISTO PETS-u moći ćete da, uz pomoć edukovanog i prijateljski senzibilisanog osoblja, dobijete sve informacije i savete koji su vam neophodni.

 

U ARISTO PETS-u moći ćete da za svoje kućne ljubimce izaberete najbolje: od hrane, opreme, poslastica, igračaka…

 

ARISTO PETS ima veliki izbor svega što je potrebno vašem kućnom ljubimcu, primerenog vašim potrebama i mogućnostima.

 

Aristo Pets, koji se nalazi u Aviv Parku Zrenjanin, otvoren je svakog dana od 10 do 22 sata.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz