Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Najavljen ovogodišnji Korzo fest, raznovrsan program u centru grada

korzo fest

Tradicionalna zrenjaninska letnja manifestacija „Korzo fest“ najavljena je danas u Gradskoj kući, uz predstavljanje gotovo svih sadržaja i događanja koja slede.

 

– Ovo je lepa kulturna manifestacija u našem gradu, kojom obogaćujemo programske sadržaje u centru grada, u periodu od 5. jula do 10. avgusta. Programi će se odvijati na nekoliko lokacija u centru. U njihovu realizaciju uključene su Turistička organizacija Grada Zrenjanina, Kulturni centar Zrenjanina i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ – kazao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura.

 

U ime Turističke organizacije na promotivnom skupu govorila je Ivana Đukić. Ona je podsetila da se „Korzo fest“ održava deveti put.

 

– Svakog vikenda, petkom i subotom, u večernjim satima, od 19 do 24 časa, na već dobro poznatim lokacijama u glavnoj ulici, imaćemo bogat program. Plato ispred Vodotornja je mesto glavne bine. Zatim je tu plato ispred nekadašnje Robne kuće, pa ispred Dunav osiguranja i na kraju ispred Gradske narodne biblioteke. Program je prilagođen svim uzrastima sugrađana, a i termini, jer će za najmlađe događanja biti od 19 časova. Biće tu plesa sa plesnim grupama, biće horova, slikarskih radionica… Biće klovnova i animatora. Biće organizovana i radionica starih zanata, za sugrađane svih uzrasta. Za starije biće tematskih vikenda, sa predavanjima psihologa, ali i stand up komičarima, bendovima koji neguju različite žanrove – najavila je Đukić. Ona je podsetila da će u sklopu dešavanja biti i „Banatske vredne ruke“.

 

Nalik na praksu gradova zapadne Evrope

 

Ove godine predviđeno je ukupno 12 korzo večeri. Posetioci će moći da uživaju u raznovrsnom programu, naglasila je Ljiljana Nećakov iz Kulturnog centra.

 

– Prostor kod Vodotornja predviđen je za muzičke koncerte, dramski program, nastupe baletskih škola i folklor. Ispred nekadašnje Robne kuće biće škola crtanja i dečji program. Sajam ploča, radionica starih zanata i dramski program biće ispred Dunav osiguranja. Pred gradskom bibliotekom biće čitanja odabranih dela i autora – precizirala je Nećakov, uz opasku da su svi programi besplatni.

 

Direktor GNB „Žarko Zrenjanin“ Milan Bjelogrlić naglasio je da je zrenjaninska letnja šema kulturnih dešavanja nešto nalik na praksu gradova zapadne Evrope.

 

– Svi se trude da ponude neka dešavanja zanimljiva posetiocima. I svima nam nedostaje malo više pozitivnog raspoloženja, vedrine i osmeha. To je i suština ponude „Korzo festa“, vedre i lepe poruke. Sa programima u tom duhu će i biblioteka nuditi sadržaje sa vedrom notom – istakao je Bjelogrlić.

 

Svi promoteri manifestacije pozvali su Zrenjanince da prate programe ovogodišnjeg „Korzo festa“.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM